Kykkänen ja Rautionaho pisteille Hinzenbachin maailmancupissa

Lehtikuva

Naisten mäkihypyn maailmancup jatkui Salpausselän kisaviikonloppuna Itävallan Hinzenbachissa. Kilpailuohjelmassa oli joukkuemäki sekä kaksi henkilökohtaista kilpailua.

Lauantain henkilökohtaiseen kilpailuun hyppäsivät Julia Kykkänen ja Jenny Rautionaho. Kykkänen liiteli kilpailun kokonaisuudessaan läpi ja oli 28:s napaten muutaman maailmancupin pisteen. 

Sunnuntain toisessa henkilökohtaisessa kilpailussa molemmat suomalaisnaiset ylsivät pisteille. Julia Kykkänen oli 24:s.

”Perushyppäämistä, ei mitään ihmeellistä. Tästä jatketaan Norjaan ja yritetään petrata tuosta”, tuumasi Kykkänen.

Jenny Rautionaho oli 27:s.

”Parhaat hypyt osuivat perjantaille. Lauantai oli vähän vaikeampi päivä ja tänään oli vähän parempaa, kunm pääsi kaksi kierrosta hyppäämään kisassa ja muutaman pisteen sai taskuun. Nyt lähdetään nauttimaan RAW AIRille ison mäen hyppäämisestä”, sanoi Rautionaho.

Henkilökohtaisissa kilpailuissa Suomen joukkuekisanelikon täydentäneet 15-vuotias Sofia Mattila ja Julia Tervahartiala jäivät karsintaan.

Naisten valmentaja Ossi-Pekka Valta uskoo urheilijoiden potentiaaliin. 

”Varaa olisi ollut tänään parempaankin, mutta oli tietysti parempaa, mitä eilen ja aina hyvä, kun tulee pisteitä.”

Isolla joukkueella kilpaileminen ilahdutti.

”Oli kivaa, että oli joukkue matkassa. Nuoremmille urheilijoille oppia ja kokemusta tulevaisuutta varten. Sofia ja Julia jatkavat tästä matkaa Zakopaneen nuorten MM-kisoihin. Julian ja Jennyn kanssa lähdetään Norjaan RAW AIRille pitämään hyvää fiilistä yllä”, avasi Valta tulevien viikkojen suunnitelmia. 

Tulokset