Kykkänen 29:s MM-kisojen mäkiavauksessa – perjantaina hypätään historiallinen naisten joukkuekilpailu

© Jesse Väänänen

Naisten normaalimäen kilpailu avasi mäkihypyn MM-kisat Oberstdorfissa. Suomalaisista kisaan hyppäsivät keskiviikkoisesta karsinnasta Susanna Forsström, Julia Kykkänen ja Jenny Rautionaho. Kykkänen jatkoi kisassa tasaisia suorituksiaan ja liiteli sijalle 29.

Kykkänen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 27. mutta taipui pari sijaa toisella kierroksella.

”Pari metriä kun polkee ohi keulan, niin ei siinä kovia nousukorkeuksia saa. Mutta nyt oli vauhdit hyvät ja tuntui asento tasapainoisemmalta. Vaatii nyt vaan vähän kärsivällisyyttä”, totesi Kykkänen kisan jälkeen.

Karsinnassa sijalle 24. hypännyt Jenny Rautionaho ei aivan saanut keskiviikkoista lentoa suksiensa alle. Toinen kierros jäi 0,3 pisteen päähän.

”Jäi pienestä kiinni tänään. Vähän horjahdin siinä loppuliu’ussa ja meni muutama piste sivuun. Eikä ehkä ihan niin hyvä hyppy kuin eilen karsinnassa”, mietti Rautionaho, joka tänään nautti hyppäämisestä MM-kisoissa.

Susanna Forsström oli kisan 34:s.

Huomenna perjantaina naiset hyppäävät jo joukkuemäen kilpailun HS106-mäessä. Kilpailu on historiallinen, kun ensimmäistä kertaa suomalaisnaiset osallistuvat joukkuemäen kilpailuun. Tavoitteena on ehdottomasti paikka kahdeksan parhaan joukossa.

”Tottakai on hieno juttu, että päästään hyppäämään enemmän kisoja ja huomenna ensimmäistä kertaa joukkueen arvokisoissa”, totesi joukkueen konkari Julia Kykkänen.

Tulokset

Julia Kykkänen SoundCloudissa
Susanna Forsström ja Jenny Rautionaho SoundCloudissa