Krista Pärmäkoski yhdeksäs vapaan kympillä Toblachissa – Perttu Hyvärinen miesten kilpailun yhdestoista

© NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään Italian Toblachissa vapaan 10 kilometrin väliaikalähtökilpailulla. Naisten kilpailussa parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Krista Pärmäkoski, joka oli kilpailun 9. Kerttu Niskanen oli kilpailun 12. ja Eveliina Piippo 24. Muista suomalaisista Jasmi Joensuu (31.), Emmi Lämsä (37.) ja Anne Kyllönen (42.) eivät yltäneet kolmenkymmenen parhaan joukkoon. Kilpailun voittoon hiihti Ruotsin Ebba Andersson.

– Alku oli tahmeata mutta lopussa oli jo ihan hyvää tekemistä. Loppumatkan pääsin tulemaan peesissä, niin se tuli paljon helpommin. Olisi ollut kiva, jos siellä olisi ollut selkiä edessä, mitä hiihtää kiinni. Tämä nyt oli ihan ok kilpailu. Kolmossija oli kuitenkin ihan kohtuu lähellä. Parempaa tekemistä, mitä viime viikonloppuna mutta ei tuo nyt tietysti vielä tyydytä. Aikaa kuitenkin vielä on MM-kisoihin, niin ehkä se sieltä askel kerrallaan alkaa vauhti löytymään, Pärmäkoski summasi päivää.

Miesten kilpailussa nousukuntoinen Perttu Hyvärinen hiihti hienosti sijalle 11. Myös tasapainoisen hiihdon hiihtänyt Iivo Niskanen sijoittui 15 parhaan joukkoon ollen lopulta kilpailun 12. Muut suomalaiset jäivät tänään harmittavan kauas kärjestä. Arsi Ruuskanen oli kilpailun 43., Markus Vuorela 49., Lauri Lepistö 52. ja Juuso Haarala 60. Kilpailun voittoon hiihti Norjan Paal Golberg.

– Tänään oli ihan hyvää ajoa koko kisan. Aika rohkeasti lähdin aika aikaisessa vaiheessa lyömään vähän kovempaa ja se ehkä vähän kostautui tuossa viimeisellä kahdella kilometrillä. Ei kuitenkaan pilannut kilpailua. Mikäpä tässä, kun näköjään aletaan olemaan kohta ihan kohtuu kunnossa, tyytyväinen Hyvärinen kertoi kisan jälkeen.

Naisten kilpailun tulokset           
Miesten kilpailun tulokset
Perttu Hyvärisen kommentit
Krista Pärmäkosken kommentit
Eveliina Piipon kommentit
Toblach, Italia 3.-5.2.2023