Krista Pärmäkoski viides maastohiihdon maailmancupin vapaan sprintissä – Lauri Vuorinen 13:s

© NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään Sveitsin Davosissa vapaan hiihtotavan sprinteillä. Päivän suomalaisnimi oli Krista Pärmäkoski, joka hiihti vahvalla vedolla naisten kilpailun viidenneksi. Naisten kilpailun erävaiheeseen hiihtivät kaikki neljä kilpailussa mukana ollutta suomalaista. Maaret Pajunoja hiihti uransa parhaaseen sijoitukseen ja oli kilpailun 15:s. Anne Kyllönen oli kilpailun 27:s ja Anni Lindroos 29:s. Lindroos hiihti ensimmäistä kertaa maailmancupissa erävaiheeseen.

Pärmäkosken hiihto oli vahvaa koko päivän. Suomalaisen mukaan finaalissa eväät kuitenkin alkoivat olla syödyt.

– Se oli ihan hyvä päivä loppujen lopuksi. Aamulla mietin, että mitähän tästä päivästä mahtaa tulla. Välierän jälkeen totesin ensimmäisenä, että vitsi kun ei olisi riittänyt. Tuntui kyllä niin pahalta, tuli niin sanottu happohyökkäys kehoon. Oli kuitenkin kiva hiihtää finaalissa, mutta oli kyllä aikalailla eväät syöty siinä vaiheessa. Nyt toivotaan, että tästä palaudutaan huomiselle, kommentoi Pärmäkoski.

Miesten parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Lauri Vuorinen. Vuorinen jäi niukasti välieräpaikasta ja oli lopputuloksissa sijalla 13.

– Oli ihan hyvän tuntuinen sprinttipäivä. Karsinnassa lähdin aika reippaasti liikkeelle ja kestin sen juuri loppuun asti. Erässä oli aika selkeä taktiikka lähteä tosi rauhallisesti liikkeelle, ja latasin kaikki paukut toiselle kierrokselle. Loppusuoralla oli vähän niin sanotusti tukossa kaistat, eikä siinä ollut oikein enää tehtävissä. Olen tyytyväinen, että hiihto kulki ihan hyvin ja kohtuullinen sijoitus, kommentoi Vuorinen.

Hyvän hiihdon teki myös maailmancupiin pitkän tauon jälkeen paluun tehnyt Verneri Suhonen, joka oli kilpailun 15:s. Niilo Moilanen oli päivän 16:s ja taisteli yhdessä Suhosen kanssa paikasta välierään. Joni Mäki oli kilpailun 25:s ja Lauri Mannila 35:s. Kaikkiaan neljä suomalaismiestä hiihti tänään erävaiheeseen.

Davosin kisaviikonloppu jatkuu huomenna vapaan hiihtotavan 20 kilometrin väliaikalähtökilpailuilla.

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa

Scandinavia Cup Östersund

Maastohiihdon Scandinavia Cupia on kilpailtu viikonloppuna Ruotsin Östersundissa. Perjantaina Ruotsissa hiihdettiin sprintit vapaalla hiihtotavalla. Parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Hilla Niemelä, joka oli kilpailun 11:s. Miehistä parhaan suomalaissuorituksen vei nimiinsä Olli Ahonen, joka oli kilpailun 17:s. Miehistä parhaan suomalaissuorituksen vei nimiinsä Olli Ahonen, joka oli kilpailun 17:s.

Naisten tulokset
Miesten tulokset

Tänään kilpailuohjelmassa oli 10 kilometrin väliaikalähtökilpailut perinteisellä hiihtotavalla, mutta kilpailut jouduttiin perumaan kovasta pakkasesta johtuen. Sunnuntaina kilpailuohjelmassa on 20 kilometrin yhteislähdöt vapaalla hiihtotavalla.