Krista Pärmäkoski viides Val di Fiemmen perinteisen sprintissä – Perttu Hyvärinen 27:s

© NordicFocus

Maastohiihdon Tour de Ski jatkui yhden välipäivän jälkeen Italian Val di Fiemmessä perinteisen hiihtotavan sprinteillä. Parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Krista Pärmäkoski, joka raivasi tiensä finaaliin saakka ja oli lopulta naisten kilpailun viides. Suomalaismiehistä Perttu Hyvärinen ja Markus Vuorela etenivät erävaiheeseen. Hyvärinen oli suomalaismiehistä parhaana kilpailun 27:s.

Pärmäkosken tavoitteena oli hiihtää finaaliin. Naisen mukaan paukkuja olisi mahdollisesti ollut parempaankin kuin viidenteen sijaan.

– Se meni ihan hyvin. Finaali oli tavoite ja siihen päästiin. Hyvät aihiot olisi ollut finaaliin, mutta vähän oli ahtaita paikkoja. Tavallaan harmittaa, että varmaan paukkuja olisi voinut olla parempaan. Mutta sitten toisaalta se on lajin luonne ja tilanteita tulee, ja niitä pitäisi pystyä lukemaan paremmin ja löytää ne oikeat ajolinjat. Huomenna on taas tärkeä päivä, että siinä pitää hiihtää kovaa ja rohkeasti, Pärmäkoski kommentoi.

Naisista kaikki kilpailuun startanneet suomalaiset selvittivät tiensä erävaiheisiin ja sitä kautta 30:n parhaan joukkoon. Kerttu Niskanen oli kilpailun 7:s ja Anne Kyllönen 17:s. Jasmi Joensuu ei startannut päivän kilpailuun sairastumisesta johtuen, eikä sitä myötä jatka Tour de Skitä.

Perttu Hyvärisellä oli kilpailun jälkeen hieman kaksijakoiset tunnelmat.

– Tänään oli hauska työpäivä. Aika-ajo oli melko huonoa mutta erässä yksi kuudesosa oli huonoa. Muuten ihan hauskaa. Tämä on kiva harrastus tämä sprintti, Hyvärinen summasi.

Miehissä Markus Vuorela (28:s) hiihti Hyvärisen lisäksi 30 parhaan joukkoon. Lauri Lepistö oli kilpailun 39:s.

Tour de Ski jatkuu huomenna perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailuilla. Naisten kilpailu käynnistyy klo 12.45 ja miehet starttaavat ladulle klo 14.30.

Tulokset
NaisetMiehet

Tour de Ski Standings
NaisetMiehet

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa