Krista Pärmäkoski vahvalla hiihdolla toiseksi Oberstdorfin 10 kilometrin kilpailussa – Markus Vuorela 26:s

© NordicFocus

Artikkelia päivitetty 3.1.2023 klo 20.20: lisätty Krista Pärmäkosken kommentit.

Maastohiihdon Tour de Ski jatkui Saksan Oberstdorfissa perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin kilpailuilla. Naisten kilpailussa parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Krista Pärmäkoski, joka hiihti kilpailun toiseksi. Miesten kilpailussa Markus Vuorela oli parhaana suomalaisena sijalla 26. 

Krista Pärmäkoski oli odotetusti tyytyväinen päivän suoritukseensa.

– Oli hyvä kisa tänään. Kovaa lähdin liikkeelle ja se varmaan tokalla ringillä näkyi. Kuulin, että kamppailen podiumista, niin kaikki jätin siihen loppuun. Olen tiennyt, että olen ihan hyvässä kunnossa, mutta se ei ole vielä ehkä tuloksissa näkynyt. Tänään oli kyllä todella hyvää menoa, summasi Pärmäkoski.

Kerttu Niskanen hiihti kilpailun viidenneksi. Muita 30 joukkoon hiihtäneitä olivat Anne Kyllönen (18:s) ja Jasmi Joensuu (28:s). Katri Lylynperä oli kilpailun 46:s ja Jasmin Kähärä 60:s. Anni Alakoski keskeytti kilpailun, joten hän ei jatka enää Tour de Skitä. 

Miesten kisassa ei nähty suurta suomalaisjuhlaa. Markus Vuorela oli parhaana suomalaisena sijalla 26. 

Vuorelan mukaan tämänpäiväinen suoritus jätti vielä parantamisen varaa. 

– Ihan semmoista ok kulkua. Ei vielä mitään älyttömän terävää, mutta sellaista perus menoa. Aika rauhassa lähdin ja siitä koitin kiristää, ja pysyi varmaan aika tasaisena vauhti. Se riitti tänään tuommoiseen sijoitukseen. Lähdetään huomenna nostamaan sijoitusta ylöspäin, kommentoi Vuorela

Muita suomalaisia ei nähty päivän kilpailussa 30:n parhaan joukossa. Perttu Hyvärinen oli kilpailun 36:s, Lauri Lepistö 55:s ja Ville Ahonen 58:s. Iivo Niskanen keskeytti kilpailun, joten hän ei jatka enää Tour de Skitä. 

Tour de Ski jatkuu huomenna Oberstdorfissa vapaan 20 kilometrin takaa-ajokilpailuilla. 

Tulokset
Naiset – Miehet

Tour de Ski Standings
Naiset – Miehet

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa