Krista Pärmäkoski putsasi pöydän Taivalkoskella – miehissä kultaa otti Hakola

© Touho Häkkinen

Ikaalisten urheilijoiden Krista Pärmäkoski otti viikonlopun toisen voiton tänään Taivalkoskella Suomen Cupissa. Naisten 9 kilometrin perinteisen kilpailun voittanut Pärmäkoski jätti toiseksi tulleen Kerttu Niskasen taakseen melkein kahdeksalla sekunnilla. Kolmanneksi hiihti eilisen tapaan Katri Lylynperä.

Väliaikakisassa viimeisenä matkaan lähtenyt Pärmäkoski koki, että kulku ei tuntunut tänään yhtä helpolta kuin eilen.

– Ihan ok, ei niin hyvä kuin eilen. Varmasti sprintti vaikuttaa siellä jonkin verran, kuten myös se, että en päässyt ladulla verkkaamaan. Tietenkin kun kisataan väliaikalähdöillä, niin latu meni kiinni. Piti sitten jalalla tehdä alkuverkka, eli en ollut niin valmis alussa. Hyvä kisa saatiin Kerttu Niskasen kanssa, Pärmäkoski kertoi kisan jälkeen.

Hopeaa päivän kisassa ottaneelle Kerttu Niskaselle jäi hyvä fiilis Taivalkosken kisasta.

– Hyvä fiilis jäi, aika sähäkkä kisa oli. Koko ajan tuntui, että pitää tykittää sen minkä jaksaa, Niskanen kommentoi.

Kolmannelle sijalle eilisen tapaan hiihti Vuokatti Ski Team Kainuun Katri Lylynperä.

– Yllätyin itsekin, että meni näin hyvin. Kun olin kierroksen hiihtänyt, Anne Kyllönen tuli sopivasti omalle ensimmäiselle kierrokselleen, ja sain siitä tarvittavaa peesiä. Anne piti hyvää kyytiä ja minä tarrauduin siihen peesiin kiinni. Loppuun vielä pieni oma kiri ja se riitti podiumille, Lylynperä iloitsi.

Tulokset

Ristomatti Hakola piti kovinta vauhtia Taivalkoskella

Kauden ensimmäisen henkilökohtaisen kisan Suomen Cupissa hiihtänyt Jämin Jänteen Ristomatti Hakola voitti toiseksi tulleen Joni Mäen yli puolen minuutin erolla. Kisan jälkeen Hakola oli tyytyväinen voittoon. 

– Kyllähän voittaminen on aina mukavaa. Tuollainen nopeatempoinen rata sopii mulle, Hakola kommentoi.

Toiseksi eilisen tapaan hiihtänyt Joni Mäelle jäi positiiviset tunnelmat päivän kisasta.

– Päivä oli positiivinen merkki, kartalla ollaan. Ristolle en ihan pystynyt vastaamaan, hän oli tänään vahva. Hyvä hiihto, Mäki kertoi.

Kolmannen sijan nappasi Puijon hiihtoseuran Perttu Hyvärinen. Eroa Hyvärisellä kertyi kärkeen 57 sekuntia.

– Unessa oli kyllä tämä päivä, vikalle kierrokselle rupesi heräämään jo kilpahiihtoon. Tiukka kisa Lepistön Laurin kanssa kolmannesta sijasta, Risehän oli tämän päivän kurko, Hyvärinen summasi.

Upeasti näytönpaikan hyödyksi käytti tänään Imatran urheilijoiden Ville Ahonen. Ahonen hiihti maaliin viidenneksi.

– Kisa meni ihan mukavasti, suksi toimi tosi hyvin. Olin päättänyt jo pitkän aikaa sitten, että laitan pidot pohjaan. Jalka toimi hyvin ja jaksoin takoa, Ahonen iloitsi.

Tulokset

Kuuntele urheilijoiden kommentteja Soundcloudista

Suomen Cupin kokonaistilanne
Naiset
Miehet