Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen taistelivat palkintopallisijoituksista – Remi Lindholm 15:s perinteisen 20 kilometrin yhteislähtökilpailussa

© Nordic Focus

Maastohiihdon maailmancup jatkui Lillehammerissa perinteisen hiihtotavan 20 kilometrin yhteislähtökilpailuilla. Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen taistelivat naisten kilpailun kärkisijoista. Pärmäkoski oli lopulta kovan loppukamppailun päätteeksi neljäs ja Niskanen viides. Miesten tiukan kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Remi Lindholm, joka oli 15:s, vain 6 sekuntia voittajalle jääneenä.

Pärmäkoski kertoi kilpailun olleen tapahtumia täynnä.

– Oli aika stressaava kisa. Yhtäkkiä saattoi tippua 10-15 sijaa alaspäin, jos joku astui esimerkiksi sukselle tai sauvalle. Välikiri toi varmaan vähän happoa kroppaan, mutta aika hyvin palautui laskuissa. Kovaa hiihdettiin ja kärjessä yritettiin tehdä eroa, mutta pitkänkin takamatkan päästä laskettiin kiinni. Lopussa olin pelipaikoilla, mutta ei vaan kropasta irronnut tuon enempää, kertasi Pärmäkoski.

Suomalaisnaisista 30 parhaan joukkoon ylsivät myös Anne Kyllönen (18.) ja Katri Lylynperä (22.). Hilla Niemelä oli kilpailun 37:s ja Eveliina Piippo hiihti sijalle 41. Kilpailun voitti Ruotsin Frida Karlsson ennen Norjan Tiril Udnes Wengiä ja ruotsalaista Ebba Andersonia.

Miesten yhteislähtökilpailun loppuratkaisut nähtiin vasta maalisuoralla ja peräti 30 miestä oli lopputuloksissa kymmenen sekunnin sisällä toisistaan. Lindholmin lisäksi 30 parhaan joukkoon mahtuivat Perttu Hyvärinen (18.) ja Lauri Lepistö (29.).

Lindholmin taktiikka kilpailuun toimi.

– Oli kovavauhtinen kisa, paikkojen hakua koko ajan. Vähänkään jos nukahti, niin tippui monta sijaa. Jos oli hereillä, niin pystyi parantamaan yhtä monta sijaa. Oma taktiikkani oli se, että ensimmäiset kierrokset suhteellisen rauhassa ja lopussa ruvetaan lyömään. Tuommoinen oli tulos, pohti Lindholm.

Markus Vuorela oli kilpailun 36:s, Arsi Ruuskanen 44:s ja Juuso Haarala 60:s. Kilpailun kärkisijat meni Norjaan. Voittajaksi taisteli Pål Golberg, toinen oli Sjur Röthe ja kolmas Martin Löwström Nyenget.

Tulokset
NaisetMiehet

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa