Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen palkintopallille Italiassa – Suomen joukkueelta vahva joukkuepanos 

© Modica/NordicFocus

Maastohiihdon Tour de Ski jatkui tänään Italian Val di Fiemmessä perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailuilla. Suomalaiset ylsivät jälleen mukaan kärkikamppailuihin ja Krista Pärmäkoski sekä Iivo Niskanen nähtiin kilpailujen päätteeksi palkintopallilla. Krista Pärmäkoski oli naisten 10 kilometrin kilpailun kolmas, ja Iivo Niskanen nappasi miesten 15 kilometrin kilpailusta toisen sijan.

Pärmäkoski oli huojentunut päivän otteistaan.

– Ihan hyvä kisa tänään. Ajattelin, että lähdetään taistelemaan ja nauttimaan pahanolontunteesta. Kiva oli hiihtää toimivalla suksella ja sai kunnon mukaisen suorituksen. Sain mitattua ulos sen, mitä kropasta löytyy. Vihdoin podium tuli ja voi olla vähän paremmin mielin, pohti Pärmäkoski.

Naisten 10 kilometrin kilpailun kymmenen parhaan urheilijan joukkoon ylsivät myös Kerttu Niskanen (7:s) ja Johanna Matintalo (9:s). Anne Kyllönen säesti tasaisen vahvaa suomalaispäivää ja hiihti sijalle 11.

Tour de Ski huipentuu huomenna Alpe Cermisin loppunousuun. Suomalaisnaisten lähtöasetelmat kiertueen viimeiseen osakilpailuun ovat jännittävät, kun Niskanen ja Pärmäkoski ovat edelleen mukana kamppailussa kärkisijoista.

– Nyt on mielenkiintoinen tilanne huomiseen kisaan, aika pienet on erot ja takaakin tulee kovia nousijoita. Kaikki on mahdollista ja parhaani teen nousuun, kommentoi Pärmäkoski.

Päivän kilpailun voitti Venäjän Natalia Nepryaeva ennen norjalaista Heidi Wengiä.

Tulokset
Tour de Skin kokonaistilanne

Urheilijoiden kommentteja lisää SoundCloudissa


Iivo Niskanen taisteli miesten 15 kilometrillä toiseksi. Kilpailun voitti Norjan Johannes Hösflot Kläbo ja kolmanneksi sijoittui Venäjän Aleksei Tshervotkin.

– Oli aika hektinen kisa, harvoin on tuolla radalla tullut eroja. Nyt niitä tuli. Oli ehkä pikkuisen liian alkupainoitteinen kisa, ei ollut enää paukkuja ihan loppuun. Kläbo oli tänään suvereeni ihan joka osa-alueella. Ei täydellisin kilpailu, mutta kyllä sitä silti pitää hiihtää, että pääsee palkintopallille, kommentoi Niskanen.

Niskanen on kiertueen kokonaistilanteen kolmantena. Suomalaisurheilija lähtee puolustamaan paikkaansa kovaan Alpe Cermisin nousuun.

– On siinä jonkinlaiset mahdollisuudet kolmen joukkoon. Kokeillaan, katsotaan mitä tulee, pohti Niskanen.

Myös miesten kilpailussa nähtiin suomalaisilta hyvää joukkuepanosta. Perttu Hyvärinen ylsi kauden parhaimpaansa ja oli 11:s. Remi Linhdolm hiihti maaliin sijalle 21 ja Ville Ahonen oli 38:s.

– Ai että, kun tuntuu hyvälle hiihtää pitkästä aikaa hyvin. Huoltomies onnistui viimeisen päälle saamaan meikäläisen sukset kuntoon. Ehkä oli pientä aggressiota itselläkin hiihtää tänään hyvin. On ollut huonoja kisoja ja on ollut vähän epäonnista. Pikkuisen jäi vielä hampaankoloon, kun tippui kymppisakin ulkopuolelle. Ollaan hyvässä vauhdissa kohti helmikuun tärkeimpiä kisoja, kommentoi Hyvärinen.

Tulokset
Tour de Skin kokonaistilanne

Urheilijoiden kommentteja lisää SoundCloudissa