Krista Pärmäkoski hurjalla vedolla toiseksi Oberstdorfin takaa-ajossa

© NordicFocus

Maastohiihdon Tour de Ski jatkui Saksan Oberstdorfissa vapaan hiihtotavan 20 kilometrin takaa-ajokilpailuilla. Naisten kilpailuun lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista, kun Krista Pärmäkoski starttasi matkaan toisena. Pärmäkoski jatkoi vahvoja otteitaan ja ylitti maaliviivan jälleen toisena. Pärmäkosken ero kilpailun voittaneeseen Ruotsin Frida Karlssoniin oli 14 sekuntia. Kolmanneksi hiihti Norjan Tiril Udnes Weng. Miesten kilpailun parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Perttu Hyvärinen, joka nousi sijalta 36 sijalle 30.

Krista Pärmäkoski oli tyytyväinen päivän taktiikkaansa ja kehui suksiaan.

– Hyvä kisa oli tänään. Taktiikka oli, että hiihdetään Frida (Karlsson) kiinni. Kun oltiin hänet saatu kiinni, mietin että mitä seuraavaksi. Sitten aloin näkemään, että norjalaisilla on vähän vaikeuksia. Ajattelin, että on vain pakko puskea kaikki peliin. Tiesin, ettei tuossa taktisesti ollut mitään järkeä että vetää noin paljon, mutta kuulin että eroa tulee koko ajan, joten taktiikkana oli hiihtää mahdollisimman kovaa ja loppuun asti. Suksi oli kyllä loistava, Pärmäkoski summaa päivän suoritustaan.

Kaikki kilpailuun startanneet suomalaiset ylsivät 30:n parhaan joukkoon. Kerttu Niskanen oli kilpailun 15:s, Jasmi Joensuu 27:s ja Anne Kyllönen 28:s. Jasmin Kähärä ja Katri Lylynperä eivät startanneet päivän kilpailuun, ja jättivät sitä kautta Tour de Skin kesken.

Perttu Hyvärisen kilpailun startti oli hieman jähmeä, mutta Hyvärinen löysi lopulta hyvän vireen parin kierroksen jälkeen.

– Oli erittäin vaikea alku. Siitä se sitten taas kone hyrskyttää ja hiihdeltiin maaliin muiden mukana. Ei tuo nyt vielä hääviä vapaan hiihtoa ollut, mutta ehkä vähän parempaa mitä nyt on alkukaudesta ollut, kommentoi Hyvärinen.

Muita suomalaisia ei nähty 30:n parhaan joukossa. Markus Vuorela oli kilpailun 45:s ja Lauri Lepistö 58:s. Ville Ahonen ei startannut kilpailuun, joten hän jätti samalla Tour de Skin kesken.

Tulokset
NaisetMiehet

Tour de Ski Standings
NaisetMiehet

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa