Krista Pärmäkoski 7:s vapaan 20 kilometrin kilpailussa – Arsi Ruuskanen miesten kilpailun 8:s

© NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup jatkui Davosissa vapaan hiihtotavan 20 kilometrin väliaikalähtökilpailuilla. Kilpailun parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Krista Pärmäkoski, joka hiihti kilpailun seitsemänneksi. Kerttu Niskanen oli kilpailun 9:s.

Pärmäkoski kertoi päivän olleen nousujohteinen.

– Ihan ok tunne oli tänään. Sijoitus painui ehkä vähän huonommaksi, mitä ajattelin. Nousujohteinen kisa, ja ihan tyytyväinen olen. Tärkeintä, että näistä ekoista kisoista palautuu ja saa huoltavaa harjoittelua seuraavan viikon aikana sekä muutamat täsmätreenit ennen Tour De Skitä. Ihan hyvässä kunnossa ollaan ja on luottavainen olo, kertasi Pärmäkoski.

Suomalaisnaisista 30 parhaan joukkoon hiihtivät myös Eveliina Piippo, joka ylsi uransa parhaaseen sijoitukseen henkilökohtaisella matkalla (13:s) ja Anne Kyllönen (22:s). Anni Lindroos oli kilpailun 41:s. Kilpailun voitti Yhdysvaltojen Jessie Diggins ennen Norjan Ingvild Flugstad Oestbergia ja yhdysvaltalaista Rosie Brennania.

Tulokset

Miesten väliaikalähtökilpailun suomalaisnimi oli Arsi Ruuskanen. Ruuskanen hiihti tasaisen vahvaa hiihtoa koko kilpailun ajan ja ylsi ensimmäistä kertaa kymmenen parhaan joukkoon maailmancupin tasolla. Lopputuloksissa Ruuskanen oli kilpailun 8:s, mikä on nuorelle suomalaiselle selvästi uran paras sijoitus tähän mennessä. Ruuskasen lisäksi Remi Lindholm ylsi uransa parhaaseen sijoitukseen. Lindholm oli kilpailun 11:s. 30 parhaan joukkoon mahtui myös Markus Vuorela (30:s). Perttu Hyvärinen oli kilpailun 32:s.

Ruuskanen oli päivän suoritukseensa erittäin tyytyväinen myös taktisesti.

– Eipä se paljon paremmin olisi voinut mennä. Suksi toimi ja vielä siihen kylkiäiseksi oivalliset peesit oli tänään tarjolla. Taktisesti onnistui tosi hyvin ja tosi tyytyväinen olen suoritukseen. Tästä on hyvä jatkaa, kommentoi Ruuskanen.

Norjalaiset hiihtivät kilpailun kolmoisvoittoon. Voittajaksi taisteli Simen Hegstad Krueger, toiseksi Hans Christer Holund ja kolmanneksi Sjur Roethe.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa

Scandinavia Cup Östersund

Scandinavia Cup saatiin sunnuntaina päätökseen, kun kilpailuohjelmassa oli naisten ja miesten 20 kilometrin yhteislähtökilpailut vapaalla hiihtotavalla. Naisten kilpailun paras suomalaisnimi oli Vilma Ryytty, joka oli kilpailun 13:s. Kilpailun voitti Ruotsin Jonna Sundling, toiseksi sijoittui Norjan Anna Svendsen ja kolmanneksi hiihti Moa Lundgren.

Tulokset

Miesten kilpailu oli norjalaisten ylivoimaa, kun peräti 27 ensimmäistä maaliin tullutta oli norjalaisia. Paras suomalainen oli tänään Joonas Sarkkinen, joka oli kilpailun 37:s. Kilpailun voitti Norjan Jan Thomas Jensen, toiseksi sijoittui Harald Oestberg Amundsen ja kolmanneksi hiihti Haavard Moseby.