Kolme suomalaista kymmenen parhaan joukossa naisten viidelläkympillä Holmenkollenilla

© Modica/NordicFocus

Holmenkollenin maailmancupin viikonloppu käynnistyi maastohiihdon osalta lauantaina ensimmäistä kertaa maailmancupissa naisten perinteisen hiihtotavan 50 kilometrin kilpailulla. Päivän parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Kerttu Niskanen, joka oli kilpailun viides. Johanna Matintalo debytoi 50 kilometrin kilpailussa ja sijoittui tasaisen vahvalla hiihdolla kahdeksanneksi.

– Oli ihan yllättävän hyvä kisa. Puoliväliin asti tuli oikeastaan tosi hyvin, mutta siinä kohtaa, kun vaihdettiin sukset, ojentajat alkoivat vähän kramppaamaan ja tuli pieniä haasteita. Pystyin kuitenkin maaliin asti ihan ok hiihtämään. Pikkusen jäi ehkä kaihertamaan se, että kakkossuksi, minkä vaihdoin puolivälissä, niin siinä pito ei ollut loppuun asti niin hyvä, mitä olisin toivonut. Loppuratkaisuissa en ollut tarpeeksi pitävällä suksella liikkeellä, enkä pystynyt vastaamaan muiden loppuvetoihin. Olen kuitenkin tyytyväinen elämäni ensimmäiseen viidenkympin kilpailuun, summasi Matintalo.

Kaikkiaan kolme suomalaista nähtiin kilpailun kymmenen parhaan joukossa, kun Kerttu Niskasen ja Johanna Matintalon lisäksi Krista Pämäkoski ylsi lopputuloksissa kymmenenneksi. Anne Kyllönen oli kilpailun 27. ja maailmancupissa debytoinut Kati Roivas 35.

Tulokset
Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa