Klingenthalin maailmancupissa tiivis kisapäivä – Eero Hirvonen molemmissa kilpailuissa kymmenen parhaan joukkoon

© Volk/NordicFocus

Yhdistetyn miesten maailmancup jatkui tänään Saksan Klingenthalissa. Eilinen kilpailu jouduttiin tuuliolosuhteiden takia muuttamaan massalähdöksi ja mäkiosuus siirtämään sunnuntaiaamuksi. Massalähdön mäkiosuuden parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi eilen hiihto-osuudella seitsemänneksi hiihtänyt Eero Hirvonen, jonka upea 135,0 metrinen hyppy nosti miehen lopputuloksissa sijalle 5. Ilkka Herolan hyppy jäi 119,5 metriseksi, joka pudotti hiihto-osuudella yhdeksänneksi tulleen Herolan kilpailussa sijalle 18.  

Päivän toinen kilpailu vietiin läpi alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Hirvonen oli mäkiosuuden 12. (+1:54) ja Herola 13. (+1:56). Suomalaiskaksikko hiihti tasapainoisen kilpailun, jonka päätteeksi Hirvonen sijoittui maalikameran turvin kahdeksanneksi ja Herola yhdeksänneksi. Suomalaisten ero kärkeen maalissa oli +1:08,2.

Hirvonen oli luonnollisesti tyytyväinen päivään ja kahteen sijoitukseen kymmenen parhaan joukossa.

– Kokonaisuutena paras päivä miesmuistiin, en muista, milloin olen viimeksi ollut viides maailmancupissa mutta kyllä siitä taitaa useampi vuosi olla. Massastartin hyppy oli todella hyvä ja siitä oli mukava lähteä seuraavaan kisahyppyyn, joka ei sekään missään nimessä huono ollut. Muutaman metrin pidemmälle, kun olisi siinä hypännyt, niin olisi hiihdossa päässyt seuraavaan letkaan mukaan. Hiihtäminen tuntui ihan hyvältä, vaikka siinä ei oikein ollut parempiin sijoituksiin mahdollisuuksia. Kaksi kymppisakin sijoitusta, joten tyytyväinen pitää olla, Hirvonen summasi.

Herola puolestaan oli kokonaisuutena pettynyt päivän antiin ja erityisesti kisahyppyihin.

– Tänään ei oikein ollut hommat kohdillaan. Massastartin kisahyppy oli floppi. Siitä ei jäänyt oikein mitään hyvää sanottavaa. Se meni sekä teknisesti että olosuhteiden osalta aika heikosti. Toinen hyppy oli vähän parempi mutta liikaa eroahan siinä jäi. Hiihto oli perusvarmaa mutta ladulla oli enää aika vaikea mitään tehdä. Ei jäänyt hirveästi positiivisia fiiliksiä tästä päivästä, totesi Herola.

Otto Niittykoski, Jesse Pääkkönen ja Waltteri Karhumaa eivät yltäneet kummassakaan kilpailussa 30 parhaan joukkoon. Kolmikosta päivän parhaasta suorituksesta vastasi Otto Niittykoski, joka oli päivän jälkimmäisen kilpailun 32.

Massalähtö 10km – HS140 tulokset
HS140 – 10km tulokset
Eero Hirvosen kommentit
Ilkka Herolan kommentit
Yhdistetyn maailmancup
Klingenthal, Saksa 20.-21.1.2023