Kimmo Savolainen valmentaa yhdistetyn maajoukkuetta Rukalla – koronatartunta muutti huollon ja valmennuksen suunnitelmia

Yhdistetyn maajoukkueen mäkipuolen välineteknikko Aljosa Brancilla on todettu koronavirustartunta. Branc matkusti edellisen leirin jälkeen Keski-Euroopasta Suomeen ja oireet alkoivat Suomen puolella. Branc jäi heti oireiden ilmaannuttua karanteeniin ja tartunta varmistettiin testillä. Branc ei näin ollen toimi joukkueen huollossa Ruka Nordicissa. 

Yhdistetyn urheilijoiden mäkisuksien huollosta Ruka Nordicissa vastaa mäkimaajoukkueen huoltaja Andraz Pocrajc apunaan hiihtosuksien huoltomies Ossi Manner

Pikaisesta reagoinnista huolimatta Helsinki-Vantaan lentoasemalta kohti Rukaa samassa autossa matkustanut joukkueen mäkivalmentaja Falko Krismayr ehti altistua koronavirukselle. Krismayr ei ole sairastunut, mutta pysyy toistaiseksi karanteenissa, eikä saavu Rukalle valmennustehtäviin. 

Rukan maailmancupissa yhdistetyn joukkueen mäkivalmennuksesta vastaa Kimmo Savolainen. Savolainen on Puijon Hiihtoseuran valmentaja ja toimii myös Ilkka Herolan, Arttu Mäkiahon ja Otto Niittykosken mäkivalmentajana kotiharjoittelujaksoilla.