Keski-Euroopan mäkiviikko päättyi Bischofshofenissa – Kytösahon ja Nousiaisen kilpailupäivä jäi yhteen kierrokseen

©NordicFocus

Artikkelia päivitetty 6.1. klo 21.59. Muokattu tieto viikonlopun maailmancupissa hyppäävistä urheilijoista. Eetu Nousiainen ja Niko Kytösaho jatkavat kilpailemista Itävallassa.

Keski-Euroopan mäkiviikon neljäs ja viimeinen osakilpailu hypättiin tänään Itävallan Bischofshofenissa. Suomalaisista Niko Kytösaho ja Eetu Nousiainen selvittivät tiensä karsinnasta viimeiseen osakilpailuun, mutta kilpailupäivä päättyi suomalaisten osalta ensimmäiseen kierrokseen. Kytösaho oli päivän 38:s ja Nousiainen 48:s.

Kytösaholta ja Nousiaiselta nähtiin ”Bissenissä” positiivisia pilkahduksia, mutta oman tasoisten hyppyjen saaminen kilpailukierroksille on ollut haastavaa. Mäkiviikolle Garmisch-Partenkirchenissa mukaan liittynyt Nousiainen oli tyytyväinen päivän karsintahyppyynsä, joka kantoi 130 metriä.

– Päivä alkoi kohtalaisen hyvin ja sain tehtyä rennon suorituksen. Siitä oli kiva lähteä kilpailemaan (varsinaiseen osakilpailuun), kommentoi Nousiainen.

Nousiainen sai parikilpailussa vastaansa itävaltalaisen Philipp Aschenwaldin, mutta joutui 121 metrin hypyllään taipumaan ensimmäisellä kilpailukierroksella. 

– Pikkaisen ehkä puristi kisassa. Hyppy oli pirun myöhässä ja jouduin purkamaan ponnistuksen loppuvaiheen aivan väärin päin. Ihan hyvä fiilis jäi tästä päivästä, muuten mäkiviikko oli aika hankala. Hyvät hypyt ovat olleet kuitenkin aika lähellä, täytyy vaan malttaa keskittyä omaan hommaan, pohti Nousiainen.

Kytösaho hyppäsi ensimmäisellä kierroksella Itävallan Michael Hayboeckia vastaan. 123 metrin hyppy ei riittänyt toiselle kierrokselle.

Mäkiviikon viimeisen osakilpailun voitti Itävallan Daniel Huber ennen norjalaista Halvor Egner Granerudia ja Saksan Karl Geigeria. Koko mäkiviikon voittajaksi kruunattiin Japanin Ryoyu Kobayashi.

Osakilpailun tulokset
Mäkiviikon kokonaistulokset

Eetu Nousiainen kommentit SoundCloudissa

Mäkihypyn maailmancup jatkuu viikonloppuna edelleen Bischofshofenin maisemissa. Eetu Nousiainen ja Niko Kytösaho jatkavat kilpailemista Itävallassa.

Seuraa joukkuetta sosiaalisessa mediassa