Keski-Euroopan Mäkiviikko käyntiin Oberstdofista – suomalaiset karsiutuivat toiselta kierrokselta

© NordicFocus

Mäkihypyn maailmancup jatkui tänään, kun Keski-Euroopan Mäkiviikko polkaistiin käyntiin Saksan Oberstdorfissa. Kaikki neljä suomalaista pääsivät mukaan kilpailuun eilen hypätystä karsinnasta, mutta eivät selvinneet toiselle kierrokselle tämän päivän kilpailussa. Antti Aalto oli kilpailun 34., Kasperi Valto 35., Eetu Nousiainen 38. ja Niko Kytösaho 42. Kilpailun voitti Saksan Andreas Wellinger 139,5 ja 128,0 metrisillä hypyillään.

Antti Aallon Mäkiviikon aloitus on ollut haasteellinen.

– Tämän päivän kisahyppy oli parannusta siihen, mitä täällä aiemmin esitin, vaikka ei se missään nimessä ollut vielä läheskään sitä mitä lähdin hakemaan. Oli kyllä haasteellinen tämä Oberstdorf tällä kertaa. En saanut ihan tekniikasta kiinni ja olin aika hakusessa. Tästä nyt lähdetään korjaamaan hommaa, niin Garmischissa sitten, totesi Aalto.

Myös päävalmentaja Lauri Hakola kuvasi Mäkiviikon ensimmäisiä päiviä suomalaisittain vaikeiksi.

– Oberstdorfin kisa takana ja täytyy sanoa että oli todella vaikeat päivät meidän joukkueelle. Ei nähty ollenkaan sellaista hyppäämistä mitä odotettiin ja mihin tiedän, että nämä kaverit pystyvät. Kovin väkinäistä toimintaa tuolla hyppyrimäessä ja koen etten siinä omalta osaltani onnistunut riittävän hyvin jätkiä auttamaan tällä kertaa. Valitettavasti näin. Jos jotain positiivista, niin tänään kuitenkin joukkue taisteli ja sai hieman parempaa ilmettä kuin eilen oli karsinnassa. Mutta ei riittänyt tällä kertaa. Tästä kohti Garmischia ja punotaan sinne uusia juonia ja lähdetään parantamaan hyppäämistä, summasi Hakola.

Jo 72. kerran järjestettävän Mäkiviikon osakilpailut järjestetään perinteiseen tapaan Oberstdorfissa (GER), Garmisch-Partenkirchenissa (GER), Innsbruckissa (AUT) ja Bischofshofenissa (AUT). Seuraavaksi hypättävä Garmisch-Partenkirchenin osakilpailu aloitetaan karsintakilpailulla sunnuntaina 31.12.

Four Hills Tournament
Kilpailun tulokset
Antti Aallon kommentit
Päävalmentaja Lauri Hakolan kommentit