Keski-Euroopan mäkiviikko ja naisten mäkihypyn maailmancup jatkuivat tänään Itävallassa

© NordicFocus

Mäkihypyn naisten maailmancup jatkui tänään Villachissa. Päivän parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Jenny Rautionaho, joka oli 83,5 ja 88,5 metrisillä hypyillään kilpailun 16. Rautionaho hyppäsi kilpailun karsinnassa vahvasti neljänneksi mutta itse kilpailussa ensimmäisen kierroksen hyppy vei mahdollisuudet kärkisijoihin. Julia Kykkänen oli puolestaan päivän kilpailun 22. Kykkäsen hypyt kantoivat 84,0 ja 85,0 metriä. Kilpailun voittoon hyppäsi Slovenian Nika Prevc ennen Itävallan Eva Pinkelnigia ja Kanadan Abigail Stratea.

– Se oli sellainen päivä Villachissa. Treeni- ja karsintahypyt olivat vielä hyviä mutta sitten ensimmäiseltä kierrokselta vaan nipin napin toiselle kierrokselle. Toisella kierroksella sain vähän kasattua itseäni ja muutaman sijan napsittua siitä ylöspäin. Huomenna samaa meininkiä, kun karsinnassa, niin hyvä tulee, Rautionaho totesi.

Keski-Euroopan mäkiviikko jatkui tänään puolestaan Innsbruckissa HS128-mäestä. Suomalaisia ei valitettavasti nähty kilpailun toisella kierroksella. Eetu Nousiainen oli parhaana suomalaisena kilpailun 37. 119,5 metriä kantaneella hypyllä. Niko Kytösaho oli kilpailun 41. (114,0m) ja Antti Aalto 48. (103,0m). Kilpailun voittoon hyppäsi Itävallan Jan Hoerl ennen Japanin Ryoyu Kobayashia ja Itävallan Michael Hayboeckia.

– Tänään Innsbruckin kisa jäi meillä valitettavasti yhteen kierrokseen. Antilla on ollut hyppy hypyltä vähän parempaa tekemistä ja koekierros oli jo kohtuullisen hyvä. Kisassa sitten oli semmoinen myräkkä Antin kohdalla, ettei ollut oikein kenenkään käsissä se homma. Siinä oli vähän omaakin virhettä mutta olosuhde oli suorastaan vaarallinen. Eetulla oli eilen positiivinen karsinta. Alkaa näkymään hyviä hyppyjä vähän useammin ja useammin. Ei tänään kisassa pystynyt ihan samaa toistamaan mutta ei enää hirveän kaukana. Nikon kohdalla yleisesti ottaen kilpailutilanne on ollut nyt todella vaikea. Jos saa hommaa vapautumaan, niin varmasti on mahdollista, että tekemisen taso nousee kauden edetessä, päävalmentaja Lauri Hakola summasi.

Naisten maailmancup jatkuu heti torstaina Villachissa. Keski-Euroopan mäkiviikko jatkuu puolestaan perjantaina Bischofshofenissa lauantaina käytävän kilpailun karsinnalla.

Mäkihypyn maailmancup
Naisten kilpailun tulokset
Miesten kilpailun tulokset
Jenny Rautionahon ja Julia Kykkäsen kommentit
Päävalmentaja Lauri Hakolan kommentit