Keski-Euroopan mäkiviikko huipentui Bischofshofenissa – Antti Aalto kilpailun 28:s

© NordicFocus

Keski-Euroopan mäkiviikko huipentui lauantai-iltana Itävallan Bischofshofenissa. Suomalaisista päivän kilpailuun perjantain karsinnasta hyppäsivät Antti Aalto ja Eetu Nousiainen. Antti Aalto selvitti ainoana suomalaisena tiensä kilpailun toiselle kierrokselle ja oli lopputuloksissa kilpailun 28. Aallon kilpailuhypyt kantoivat 120,5 ja 123,5 metriä.

Antti Aallon mukaan päivän kilpailu oli askel eteenpäin, vaikka tekemistä tulevaisuuteen vielä riittää.

– Päivän kisa oli askel oikeaan suuntaan, kun muuten mäkiviikko oli haasteellinen. Oli haasteita tekniikan kanssa jonkin verran. Tähän kisaan sain kuitenkin tekniikan pikkusen paremmin kasattua, vaikka tekemistä vielä riittää, kommentoi Aalto.

Kilpailun voitti Itävallan Stefan Kraft, ja Keski-Euroopan mäkiviikon kokonaiskilpailun vei nimiinsä Japanin Ryoyu Kobayashi. Antti Aalto oli kokonaistuloksissa 35., Eetu Nousiainen 40., Kasperi Valto 41. ja Niko Kytösaho 44.

Mäkihypyn maailmancup
Kilpailun tulokset
Keski-Euroopan mäkiviikon kokonaistulokset
Antti Aallon kommentit SoundCloudissa

Falunissa kilpailtiin FIS Cupin ja Inter-Continental Cupin merkeissä

Ruotsin Falunissa käytiin viikonlopun ensimmäiset osakilpailut FIS Cupin ja Inter-Continental Cupin osalta. Naisten kilpailussa suomalaisista olivat mukana Sofia Mattila ja Vilma Meis. Mattila oli kilpailun lopputuloksissa 11. ja Vilma Meis 21.

Naisten kilpailun tulokset

Miesten FIS Cupin ensimmäisen osakilpailun parhaasta sijoituksesta vastasi Vilho Palosaari, joka oli kilpailun 15. Muista suomalaisista Mico Ahonen oli kilpailun 19., Henri Kavilo 24., Tomas Kuisma 31., Timi Heiskanen 33., Tuomas Kinnunen 34., Tuomas Meis 35., Paavo Romppainen 36., Arttu Pohjola 40. ja Riku Vartiainen 45.