Keski-Euroopan mäkiviikko huipentui Bischofshofenissa – Aalto ja Kytösaho eivät yltäneet toiselle kierrokselle

© NordicFocus

Keski-Euroopan mäkiviikko huipentui Itävallan Bischofshofenin päätösosakilpailuun. Bischofshofenissa hypättiin eilen karsinta, ja varsinainen osakilpailu hypättiin tänään alkuillasta.

Suomalaisia ei nähty toisella kierroksella mäkiviikon viimeisessä osakilpailussa. Antti Aalto ja Niko Kytösaho saivat ensimmäisen kierroksen Knock -out formaatissa vastaansa Slovenian Lovro Kosin ja Peter Prevcin. Antti Aalto oli parhaana suomalaisena kilpailun 32:s 129 metrin pituisella hypyllään. Niko Kytösaho oli lopputuloksissa heti Aallon perässä sijalla 33. Kytösahon hyppy kantoi 128 metriä.

Mäkihypyn maajoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen summasi päivän kilpailua sekä mäkiviikkoa kokonaisuudessaan suomalaisten osalta.

– Antti teki sekä eilen karsinnassa että tänään kilpailussa tämänhetkistä hyvää suorittamista. Tietysti siitä edelleen vähän uupuu mutta kuitenkin viimeisessä kisassa pystyy tekemään tämän viikon parasta, niin onhan se hyvä asia. Valitettavasti se ei riittänyt tuon pidemmälle. Nikokin teki kisassa parastaan tässä tämän mäkiviikon aikana. Kokonaisuus ei tietenkään voi tyydyttää, mutta meidän pitää repiä irti ne hyvät ja positiiviset asiat sieltä, missä niitä on ollut viikon aikana. Kyllähän Vilho Palosaari on ollut hyvä, positiivinen ja ennakkoluuloton kaveri sekä pystynyt tekemään omaa hyvää tasoaan, Väätäinen tiivisti.

Tulokset

Seuraa joukkuetta sosiaalisessa mediassa