Kerttu Niskanen ylivoimaiseen mestaruuteen 30 kilometrillä – Remi Lindholm tykitti miesten 50 kilometrin kilpailun voittoon

© Touho Häkkinen

Hiihdon Suomen Cupin kausi päättyi Rovaniemen Ounasvaaralla perinteisen hiihtotavan pitkien matkojen SM-kilpailuilla. Kerttu Niskanen hiihti naisten 30 kilometrin kilpailun mestaruuteen ja Remi Lindholm vei nimiinsä miesten 50 kilometrin väliaikalähtökilpailun. 

Kerttu Niskanen hallitsi naisten kilpailua alusta lähtien. 

– Päätavoitteeni oli tietysti voitto ja sen pystyin ottamaan. Täytyy olla tyytyväinen, vaikka eihän se kevyeltä enää tuntunut, kommentoi Niskanen kilpailun päätteeksi.

Johanna Matintalo päätti kautensa SM-hopeaan ja pronssille hiihti Jasmi Joensuu. Joensuu vei nimiinsä myös Suomen Cupin kokonaiskilpailun ykkössijan. Krista Pärmäkoski oli kokonaistuloksien toinen ja Matintalo kolmas.

Tulokset
Kokonaiscupin tulokset

Miesten kuninkuusmatkan voitosta käytiin kamppailua Remi LindholminMarkus Vuorelan ja Miro Karppasen kesken. Lindholmin kova loppuveto nosti miehen lopulta Suomen mestaruuteen. Vuorela oli kilpailun toinen ja Karppanen kolmas.

Lindholmin kilpailu oli nousujohteinen. Pitkien matkojen taitaja nousi kärkipaikalle 48 kilometrissä ja ero taaksepäin Vuorelaan oli 7,2 sekuntia. Maalissa ero oli jo 17,5 sekuntia. 

– Tiedän hyvin, millaista vauhtia pystyn hiihtämään tällaisen matkan ja ylläpidin aika lailla sitä samaa vauhtia läpi matkan. Oli tämä minulta uran parasta pertsaa. Hyvin meni, kommentoi Lindholm.

Myös Haku-Veikon Pokaali jaettiin sunnuntaina Ounasvaaralla. Pokaalin voittaa seura, jonka kolmen parhaan kilpailijan yhteisaika on paras SM-kilpailujen 50 kilometrin kilpailussa. Voiton vei Imatran Urheilijat.

Miesten kokonaiscupin voitto meni Ristomatti Hakolalle. Kaikki kolme kärkisijaa menivät Jämin Jänteelle, kun Lauri Lepistö oli toinen ja Markus Vuorela kolmas.

Tulokset
Kokonaiscupin tulokset
Haku-Veikon pokaali