Kerttu Niskanen voittoon Falunissa – myös Perttu Hyvärinen ja Ristomatti Hakola kärjen tuntumassa

© NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään Ruotsin Falunissa 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailuilla. Kerttu Niskanen nappasi upean voiton reilulla erolla (+15,9 sekuntia) toiseksi tulleeseen Saksan Katharina Henningiin. Kolmanneksi naisten kilpailussa sijoittui Norjan Anne Kjersti Kalvå. Eveliina Piippo oli päivän kilpailun 12., Anne Kyllönen 20., Anni Alakoski 27., Vilma Nissinen 35. ja Katri Lylynperä 42.

Myös miesten kilpailu oli suomalaisittain onnistunut. Perttu Hyvärinen oli tuloslistan viides ja Ristomatti Hakola kuudes. Hyvärinen jäi kilpailun voittaneesta Johannes Hösflot Kläbosta +24,7 sekuntia ja podiumsijoituksesta vain neljä sekuntia. Hakolan ero kärkeen oli 30,4 sekuntia. Markus Vuorela oli päivän 22., Niko Anttola 23. ja Lauri Lepistö 27.

Kerttu Niskanen iloitsi päivän voitostaan ja myös huollon onnistumisesta.

– Todella hieno päivä. Ennen kisaa oli hieman sellainen olo, että onko takki tyhjä. Viisikymppinen Kollenilla ja sprintti Drammenissa veti veronsa, mutta hyvin sain sitten ladattua kisaan ja huolto onnistui tänään ihan loistavasti. Suomalaisilla oli huikeat sukset ja pystyttiin tuloksentekoon – huollolle iso kiitos siitä. Mahtavaa, että pääsin nousemaan palkintopallille ja korkeimmalla korokkeelle. Kyllähän se hyvältä tuntuu. Tiukasti taistellaan edelleen distanssicupista. Lahteen viimeiseen päivään jää vielä kova kisa, mutta taistellaan, Niskanen kommentoi.

Eveliina Piippo oli myös päiväänsä kaikin puolin tyytyväinen.

– Olen kyllä tyytyväinen päivän kisaan. Tuloksellisesti sekä myös omaan suorittamiseen. Oli vähän arvoitus, että mitä siitä tulee sen viidenkympin kisan jälkeen ja lisäksi edellisestä pertsan kympistä on kulunut sen verran pitkä aika. Mutta suksi toimi hyvin ja kroppa toimi hyvin, niin mikäpä siinä oli hiihdellessä. Tästä on hyvä suunnata kohti Salppurin pertsan kisaa, Piippo summasi.

Perttu Hyvärinen ja Ristomatti Hakola tekivät tulosta yhteisvoimin.

– Oli mahtava rikkoa norjalaisten rintamaa tänään. Tämä oli urani paras sijoitus maailmancupissa. Kiva, että onnistuttiin Risen kanssa molemmat. Hiihdettiin kyllä ihan jäsentenvälisiä kisoja siinä porukalla ja sillä tuli molemmille hienot onnistumiset. Tänään tehtiin huollossa hienoa työtä. Ei tullut vahingolla vaan tehtiin oikeasti kova työ ennen kisaa, niin oli kyllä kiva onnistua, Hyvärinen iloitsi.

Naisten kilpailun tulokset
Kerttu Niskasen kommentit
Eveliina Piipon kommentit

Miesten kilpailun tulokset
Perttu Hyvärisen kommentit