Kerttu Niskanen upeasti toinen perinteisen kahdellakympillä Canmoressa

© Modica/NordicFocus

Kerttu Niskanen oli upeasti toinen maastohiihdon maailmancupissa Canmoressa perinteisen 20 kilometrin yhteislähtökilpailussa. Niskanen taisteli kilpailun voitosta loppuun asti, mutta joutui taipumaan loppukirissä Ruotsin Frida Karlssonille. Myös Johanna Matintalo ja Anne Kyllönen olivat tänään vahvassa iskussa. Matintalo hienolla hiihdolla päivän seitsemäs ja Kyllönen viidestoista.

– Oli hyvä kisa ja oli kiva päästä palkintopallille. Fridan kanssa saatiin siinä vielä kova otatus loppuun voitosta. Sanotaan näin, että huonolle en hävinnyt. Saatiin siinä pieni ero mäkeen, mutta huomasin että Frida ei halunnut lähteä laskuun ensimmäisenä. Tiesin että kakkospaikka olisi ollut siinä parempi, mutta en halunnut jäädä himmaamaan ja odottelemaan norjalaisia palkintopallitaisteluun mukaan. Päätin, että vedän sen minkä jaksan maaliin asti. Uskon että vaikka olisi toisin päin lähdetty laskuun, niin Frida oli sen verran terävä, että olisi sillä kirillä joka tapauksessa ykkösenä maaliin tullut. Tyytyväinen olen, että pystyin kakkossijan hiihtämään, Niskanen summasi päivää.

Miesten kilpailussa parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Lauri Vuorinen, joka oli kilpailun 18. Muista suomalaisista Joni Mäki oli 38., Remi Lindholm 41. ja Niilo Moilanen 54. Perttu Hyvärinen keskeytti kilpailun. Norja otti kilpailussa neloisvoiton Pål Golbergin johdolla.

– Ihan tiukka kisa oli ja pystyin pysymään siinä porukan mukana aina viimeiselle kierrokselle asti. Olin jo aika ahtaalla siinä neljännellä ja viidennellä kierroksella eikä ollut kyllä mitään mahdollisuutta vastata kärjen vauhtiin viimeisellä kierroksella. Ihan olen kyllä tyytyväinen omaan hiihtoon ja jaksamiseen. Menee ihan parhaimpien distanssikisojen joukkoon oma veto tänään. Olen kyllä kokonaisuudessaan tyytyväinen suoritukseen, Vuorinen kertoi.

Maastohiihdon maailmancup
Canmore 9.-13.2.2024
Naisten kilpailun tulokset
Miesten kilpailun tulokset
Urheilijakommentit SoundCloudissa