Kerttu Niskanen upeasti kolmas perinteisen kahdellakympillä Oberhofissa

© Modica/NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup jatkui Oberhofissa perinteisen 20 kilometrin yhteislähtökilpailuilla. Kerttu Niskanen hiihti kovan taistelun jälkeen upeasti naisten kilpailun kolmanneksi. Myös Krista Pärmäkoski ja Johanna Matintalo hiihtivät vahvasti kärkiryhmän mukana koko kilpailun. Pärmäkoski lopulta päivän 9. ja Matintalo 13. Muista suomalaisista Anne Kyllönen oli 22., Katri Lylynperä 30. ja Jasmin Kähärä 32.

– Olen kyllä tyytyväinen tuohon kolmanteen sijaan. Torstaina olin tosiaan mahataudissa ja jouduin jättämään sprintin väliin, ja toki oli epävarma tämäkin päivä. Viivalle kuitenkin pääsin ja energiat riitti. Tilanteeseen nähden olen tyytyväinen, että pystyin hiihtämään palkintopallille. Oli sillä tavalla erikoinen kisa, että rata oli kasaava ja huomattiin, ettei siinä hirveitä eroja mihinkään suuntaan pysty tekemään. Aina työpätkän jälkeen tuli sellaista laskupätkää, joka kasasi porukan. Varsinkin kun oli tosi kova tuuli, niin vastatuuleen ei tietenkään kukaan halunnut lähteä kaikkia voimiaan käyttämään. Välillä hiihdettiin, ja välillä hiihdettiin sitten vähän hiljempaa. Lopussa sitten vasta ratkottiin sijat, Niskanen kertoi.

Yhdeksänneksi sijoitunut Krista Pärmäkoski kertoi kilpailun olleen vaikea, vaikka lähtökohtiin nähden tulos olikin hyvä.

– Oli vaikea päivä. Lähdettiin kovaa liikkeelle ja mietin jo ensimmäisellä kierroksella, että jos homma jatkuu tällaisena, niin tulee kyllä noutaja. Sitten se siinä vähän kuitenkin rahottui. Ihan ok tuo tuli, mutta ei vain löydy sitä viimeistä puristusta. Olin pelipaikoilla, mutta hyydyin viimeiseen mäkeen. Happo iski niin pahasti, ettei ollut mitään tehtävissä. Tänään olisi ollut otettavaa, mutta ei vaan pystynyt. Lähtökohtiin nähden pitää kuitenkin olla ihan tyytyväinen, kun Tourin jälkeen on ollut kaikkinensa vaikeaa. Lopputulos selkeästi parempi, kuin mitä ajattelin ennen kisaa. Ei tämä tietysti kyllä tyydytä. Kyllä sitä haluaa parempia sijoituksia, Pärmäkoski summasi.

Miesten kilpailussa Perttu Hyvärinen ja Ristomatti Hakola taistelivat niin ikään kärkisijoista aina loppusuoralle asti. Lopputuloksissa Perttu Hyvärinen parhaana suomalaismiehenä kilpailun kuudes. Myös muut suomalaiset olivat tänään hyvässä vauhdissa. Loppusuorataistelussa mukana ollut Ristomatti Hakola oli kilpailun 9., Iivo Niskanen 11., Arsi Ruuskanen 18., Lauri Vuorinen 24. ja Markus Vuorela 27.

– Se oli sellainen hiihto tänään. Oli hyvää tekemistä, mutta pettynyt olen kyllä tuohon loppuratkaisuun. Siinä olisi ollut palkintopallia tarjolla, mutta ei ollut tänään ottajaksi. Kokonaisuutena kuitenkin ihan hyvä päivä, Hyvärinen totesi.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu sunnuntaina Oberhofissa 4×7,5 kilometrin viesteillä.

Maastohiihdon maailmancup
Oberhof 19.-21.1.2024
Naisten kilpailun tulokset
Miesten kilpailun tulokset
Urheilijakommentit SoundCloudissa