Kerttu Niskanen tykitti selkeään voittoon Beitostölenissä – suomalaisnaisilta vahva joukkuepanos

© Nordic Focus

Artikkelia päivitetty klo 14.20. Lisätty Kerttu Niskasen kommentit ja tiedot miesten kilpailusta.

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään Norjan Beitostölenissä perinteisen 10 kilometrin väliaikalähtökilpailuilla. Kerttu Niskanen hiihti naisten kilpailun selkeään voittoon. Norjan Anne Kjersti Kalvå jäi Niskasesta 12,7 sekuntia ja Ruotsin Frida Karlsson 16,5 sekuntia.

Suomalaisilta nähtiin kilpailussa hyvää joukkuepanosta, kun Johanna Matintalo sivusi uransa parasta distanssisijoitusta ja Jasmi Joensuu komppasi yltäen uransa parhaaseen sijoitukseen normaalimatkalla. Matintalo oli kilpailun viides ja Joensuu kymmenes.

Päivän ykkösnimi oli luonnollisesti tyytyväinen päivän suoritukseensa.

– Loistavasti meni. Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen päivään, kaikki meni suunnitelmien mukaan. Olen tosi onnellinen, että pystyin seisomaan palkintopallilla ja ennen kaikkea siellä korkeimmalla korokkeella. Eilinen sprintti tuntui jo hyvältä ja terävämmältä, nyt vaan luotetaan siihen, että homma on oikeilla raiteilla, kommentoi Niskanen.

Jo eilen vaikuttavaa vauhtia esittänyt, podiumille sprintissä noussut Matintalo sivusi uransa parasta distanssisijoitusta. Päivän avainsana oli vauhdinjako.

– Aamulla jännitti, että mitä tästä tulee, kun eilinen pitkä sprinttipäivä painoi jaloissa. Olen tosi iloinen ja tyytyväinen hiihtoon sekä siihen, että tulos on noin hyvä. Lähdin aika rauhassa liikkeelle, toiselle kierrokselle lähtiessä oli tunne, että on vielä paukkuja. Vauhdinjako oli onnistunut, kertasi Matintalo.

Joensuu iloitsi joukkueen kokonaispanoksesta.

– Tosi upea päivä tänään kokonaisuudessaan. Tosi hienoa, että Kerttu pystyi voittamaan ja itsellenikin uran ensimmäinen TOP10-sijoitus. Tuntui hyvältä ja itsellä ei pakkanen haitannut menoa. Sukset pelasi loistavasti. Kaikki toimi meillä kokonaisuutena hienosti, tästä on hieno jatkaa eteenpäin, kommentoi Joensuu.

Krista Pärmäkoski hiihti kilpailussa sijalle 11 ja Anne Kyllönen oli 24:s. Anni Alakoski keskeytti kilpailun.

Tulokset
Urheilijoiden kommentteja SoundClodissa

Miesten 10 kilometrin parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Perttu Hyvärinen, joka oli kilpailun 12:s. Eroa voittajaan Pål Golbergiin kertyi 30,2 sekuntia. Matkaa kuuden parhaan oli vain yhdeksän sekuntia.

– Se oli semmoinen hiihto. Tuloksena ok, mutta hiihtosuorituksena ei vielä tyydytä. Tulos kohtalainen, hiihtona perus jynkytystä. Kymppisakki, tai jopa TOP6, oli lähellä, sinne pitäisi vaan hiihtää, pohti Hyvärinen.

30 parhaan joukkoon hiihtivät myös Markus Vuorela (21.) ja Remi Lindholm (25.). Lauri Lepistö oli 34:s, Lauri Vuorinen 54:s ja Ville Ahonen 55:s.

Norjalaisen Golbergin kanssa palkintopallille nousivat Norjan Didrik Tönseth ja Iso-Britannian Andrew Musgrave.

Tulokset
Urheilijoiden kommentteja SoundClodissa