Kerttu Niskanen teki huiman nousun ja nousi toiseksi Val Müstairin takaa-ajossa

© Nordic Focus

Maastohiihdon Tour de Ski jatkui uudenvuodenpäivänä Sveitsin Val Müstairissa perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin takaa-ajokilpailuilla. Vuosi alkoi suomalaisittain menestyksekkäästi, kun Kerttu Niskanen teki huiman nousun mukaan voittokamppailuun ja ylitti maaliviivan lopulta toisena. Miesten kilpailun parhaasta sijoituksesta vastasi Iivo Niskanen, joka nousi sijalta 57 sijalle 14.

Kerttu Niskanen lähti kilpailuun tavoitteenaan ottaa kiinni mahdollisimman monta edellä olevaa sijaa.

– Tyytyväinen olen kisaan. Se oli minulle vähän niin kuin väliaikalähtökilpailu. Yritin lähteä nostamaan sijoja niin paljon kuin mahdollista. Oli kiva huomata, että pikku hiljaa kärki sieltä lähestyi. Koitin pitää tasaista vetoa loppuun asti. Todella tyytyväinen olen, että pääsin voitostakin taistelemaan, kommentoi Niskanen.

30 parhaan joukkoon naisten kilpailussa suomalaisittain ylsivät myös Anne Kyllönen (16.), Krista Pärmäkoski (18.) ja Jasmi Joensuu (21.). Katri Lylynperä oli 44:s, Jasmin Kähärä hiihti maaliin sijalle 61 ja Anni Alakoski 62.

Kyllönen sai toteutettua nousujohteisen kilpailun.

– Hyvä kisa. Sain omaa normaalia, hyvää hiihtoa pitkästä aikaa. Kroppa toimi hyvin ja suksi oli kilpailukykyinen. Oli mukavaa hiihtää. Hienoa, että on taas tourin pelissä mukana, kommentoi Kyllönen.

Iivo Niskanen oli miesten kilpailussa osuusaikojen kahdeksanneksi nopein.

– Ihan sellainen perus veto. Ensimmäisestä kierroksesta en ehkä palautunut sillä tavalla miten normaalisti. Toivottavasti Oberstdorfissa merenpinnan tasolla tuntemukset ovat paremmat ja pystyy hiihtämään vähän lähempänä kärkivauhtia, pohti Niskanen.

Sijalle 16 hiihtänyt Perttu Hyvärinen oli osuusaikojen kymmenes. Muut suomalaiset eivät yltäneet 30 parhaan joukkoon. Markus Vuorela teki kovan nousun sijalta 92 sijalle 33, Lauri Lepistö oli 55:s ja Ville Ahonen 56:s.

Tulokset
NaisetMiehet

Tour de Ski Standings
NaisetMiehet

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa