Kerttu Niskanen taisteli pronssista Planican yhdistelmäkilpailussa – kolme suomalaista 15 parhaan joukkoon

© Jesse Väänänen

 
MM-hiihdot Planicassa jatkuivat maastohiihdon osalta naisten skiathlonilla. Kärkisijoista käytiin kovaa kamppailua ja Kerttu Niskanen ylsi mukaan taisteluun kolmannesta sijasta. Niskanen oli lopulta parhaana suomalaisena viides.
 
Niskanen piti hyvää vauhtia perinteisen osuudella ja oli suksien vaihdossa mukana kärkiryhmässä. Ruotsin Ebba Andersson ja Frida Karlsson karkasivat muulta ryhmältä heti vapaan osuuden alkupuolella. Niskanen jahtasi kilpailun kolmatta sijaa, mutta ylitti lopulta maaliviivan viidentenä.
 
– Mitali oli aika lähellä. Ei viidettäkään sijaa tietysti ilmaiseksi haeta, mutta onhan ne tavoitteet korkeammalla, pohti Niskanen.
 
Krista Pärmäkoski hiihti maaliin Niskasesta seuraavana ja oli kuudes. Myös Eveliina Piippo teki onnistuneen suorituksen ja oli kaatumisestaan huolimatta 15:s.
 
– Harmittaa se kaatuminen, oli siinä otettavissa parempiakin sijoja. Sain kuitenkin kaatumisen jälkeen hyvin kerättyä itseni ja vielä parannettua sijoituksia, kertasi Piippo.
 
Anne Kyllönen joutui keskeyttämään kilpailun.

Tulokset
 
MM-kilpailut jatkuvat huomenna parisprinteillä. Suomen joukkueet muodostavat Jasmi Joensuu ja Krista Pärmäkoski sekä Niilo Moilanen ja Joni Mäki.

Seuraa joukkuetta sosiaalisessa mediassa