Kerttu Niskanen nousi Tour de Skin kokonaistuloksissa kolmanneksi – Arsi Ruuskanen miesten kilpailun yhdeksäs

© NordicFocus

Maastohiihdon Tour de Ski huipentui sunnuntaina perinteiseen tapaan Alpe Cermisin loppunousuun. Kiertue päättyi suomalaisittain menestyksekkäästi, kun Kerttu Niskanen nousi kiertueen kokonaistuloksissa kolmannelle sijalle. Niskanen kamppaili viimeisellä etapilla paikasta kolmen parhaan joukossa sekä päivän kilpailussa että Tour de Skin kokonaistuloksissa. Niskanen ylitti maaliviivan päivän kilpailussa lopulta neljäntenä.

Kerttu Niskanen oli odotetusti tyytyväinen päivän lopputulokseen. Tour de Ski oli suomalaisen mielestä kokonaisuudessaan hyvä, vaikka kiertueelle sattui myös heikompia suorituksia. 

– Olen totta kai todella tyytyväinen, että pystyin olemaan Tour de Skin kokonaistuloksissa kolmas. Tänään oli kyllä ihan hyvän tuntuista ja jaksavaa hiihtoa. Sukset toimi loistavasti, niin oli mukava taistella nousussa. Mukava, että pystyin ruotsalaiset jättää taakse ja kolmannen sijan nappaamaan. Koko Tourista puhuen, niin kaksi voittoa tietysti päällimmäisenä mielessä ja olen todella tyytyväinen niihin. Sitten taas pientä epäonnistumista sprintissä, en edennyt edes jatkoon, mikä piti olla vähimmäistavoite. Kaiken kaikkiaan pitää olla kyllä tyytyväinen näihin suorituksiin. Nyt oli vielä kova Touri, kun lähes kaikki kärkinaiset oli mukana, joten helpolla kolmatta sijaa ei otettu, summasi Niskanen päivän kilpailua sekä Tour de Skitä kokonaisuudessaan.

Naisten vastuuvalmentaja Ville Maunuksela oli odotetusti tyytyväinen Kerttu Niskasen suoritukseen. 

– Tällä viimeisellä etapilla oli tänään tasapuolinen olosuhde, ja aika paljon vielä sijoitukset vaihtuivat ihan keulapään osaltakin. Kerttu hienosti taisteli loppunousussa itsensä kokonaistourilla kolmanneksi ja kävi loppuun asti tiukkaa taistoa toisesta sijasta Norjan Heidi Wengin kanssa. Krista Pärmäkoski oli puolestaan Tourin lopputuloksissa seitsemäs. Varmaan aikalailla sellainen ennakko-odotusten mukainen sijoitus. Ennen Touria oli tavoitteena, että kaksi naista TOP6:ssa hiihtämässä ja lähelle sitä jäätiin, summasi Maunuksela.

Muista suomalaisista Krista Pärmäkoski oli päivän kilpailun 7., Vilma Ryytty 21. ja Anne Kyllönen 22. Tour de Skin kokonaistuloksissa Kerttu Niskanen oli 3., Krista Pärmäkoski 7., Anne Kyllönen 20. ja Vilma Ryytty 28. 

Kerttu Niskanen nähtiin kiertueen aikana kaksi kertaa palkintokorokkeella. Niskanen otti voitot sekä Toblachin perinteisen 10 kilometrin väliaikalähtökilpailussa että Davosin perinteisen 20 kilometrin takaa-ajokilpailussa. Niskanen sijoittui Tour de Skin kokonaistuloksissa neljänneksi.

Naisten kilpailun tulokset
Tour de Skin kokonaistulokset
Urheilijoiden ja valmentajan kommentit SoundCloudissa
Maastohiihdon maailmancup

Arsi Ruuskanen ylsi miesten viimeisellä etapilla yhdeksänneksi

Miesten viimeisen etapin parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi tänään Arsi Ruuskanen, joka oli loppunousun jälkeen maalissa yhdeksäs. Ruuskanen hiihti loppunousun ensimmäistä kertaa, mutta nousun rankkuus ei hätkähdyttänyt suomalaista.

– Tämän päivän kisassa ihan hyvä syöttö. Jouduin aika kaukaa lähteä nousun alta lyömään kärkeä kiinni. Lähdin aika riskillä, koska en ollut ennen hiihtänyt loppunousua. Ihan hyvin jaksoin hiihtää mäen päälle ja ihan ok sija tältä päivältä. Nyt nähtiin, ettei se varmaan nousuhiihtämisestä jää kiinni, kun sitä on itse miettinyt, mihin se maailmalla riittää. Vähän harmittaa oma lähtöpaikka, annoin vähän tasoitusta keulalle siinä, kommentoi Ruuskanen.

Muista suomalaisista Remi Lindholm oli viimeisen etapin 20., Perttu Hyvärinen 23. ja Markus Vuorela 32. Tour de Skin kokonaistuloksissa Perttu Hyvärinen oli 17., Remi Lindholm 21., Arsi Ruuskanen 24. ja Markus Vuorela 28.

Miesten kilpailun tulokset
Tour de Skin kokonaistulokset
Urheilijakommentit SoundCloudissa