Kerttu Niskanen nousi Tour de Skillä toiseksi

© NordicFocus

Maastohiihdon Tour de Ski huipentui perinteiseen tapaan Alpe Cermisin loppunousuun. Kiertue päättyi suomalaisittain menestyksekkäästi, kun Kerttu Niskanen nousi kiertueen kokonaistuloksissa toiselle sijalle. Anne Kyllönen oli kiertueen kokonaistuloksissa 19:s.

Kerttu Niskanen kamppaili viimeisellä etapilla paikasta kolmen parhaan joukossa. Lopussa yhdysvaltalainen Sophia Laukli kuitenkin ohitti Niskasen, joten suomalainen ylitti maaliviivan lopulta neljäntenä. Anne Kyllönen oli kilpailun 28:s.

Kerttu Niskanen kertoi lähteneensä hiihtämään sillä asenteella, että saa pidettyä kolmannen sijan itsellään.

– Todella tyytyväinen olen Tourin lopputulokseen. Toinen sija on hyvä ja sanotaan näin, että loppureissusta ruvettiin vielä saamaan juonesta kiinni. Olen tyytyväinen, että pystyin taistelemaan itseni palkintopallille ja ennen kaikkea kakkoseksi. Ennen kisaa lähdin sillä asenteella, että kaikkeni teen, jotta kolmossijan saisin pidettyä. Mikään ei ollut varmaa, mutta hyvä taistelu toi vielä toisen sijan, niin täytyy tyytyväinen olla, Niskanen kommentoi.

Naisten valmentaja Jussi Piirainen oli odotetusti tyytyväinen Kerttu Niskasen suoritukseen.

– Todella upea hiihto tänään Kertulta. Tämän päivän hiihtäminen oli oikeinkin hyvää ja näki, että jyrkätkin pätkät kulki luistelemalla hyvin, mitkä ovat voineet aiemmin vähän haasteellisempia olla. Hyvin jaksoi taistella loppuun asti ja teki tarvittavan eron Tiril Wengiin. Hieno hiihto Kertulta ja kokonaiskisan kakkossija on hieno saavutus. Lisäksi Anne Kyllöseltä onnistunut Tour de Ski. Muutamissa kilpailuissa tuli jopa kauden parasta hiihtoa ja hän pystyi taistelemaan kiertueen loppuun asti, summasi Piirainen.

Kaksi suomalaisnaista nähtiin kiertueen aikana palkintokorokkeella. Kerttu Niskanen otti toisen sijan Val Müstairin perinteisen takaa-ajokilpailussa ja kolmannen sijan Val di Fiemmen 15 kilometrin yhteislähtökilpailussa. Krista Pärmäkoski oli toinen sekä Oberstdorfin perinteisen 10 kilometrin kilpailussa että Oberstdorfin 20 kilometrin takaa-ajokilpailussa vapaalla hiihtotavalla. Pärmäkoski joutui kuitenkin jättämään Tour de Skin kesken sairastumisesta johtuen.

Miehissä Perttu Hyvärinen parhaana suomalaisena kiertueen kokonaistuloksissa 18:s

Miesten osalta Alpe Cermisin maaliviivan ensimmäisenä suomalaisena ylitti Perttu Hyvärinen. Hyvärinen oli viimeisen etapin 25:s. Markus Vuorela oli kilpailun 42:s.

Tour de Skin kokonaistuloksissa Perttu Hyvärinen oli 19:s ja Markus Vuorela 33:s.

Viimeisen osakilpailun tulokset
NaisetMiehet

Tour de Skin lopputulokset
NaisetMiehet

Urheilijoiden ja valmentajan kommentit SoundCloudissa