Kerttu Niskanen ja Perttu Hyvärinen ylivoimaisiin voittoihin Äänekoskella

© Touho Häkkinen

Äänekosken SM-hiihdot käynnistyivät perjantaina vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailuilla. Suomen mestaruuksiin ja kilpailujen ylivoimaisiin voittoihin hiihtivät Kerttu Niskanen ja Perttu Hyvärinen.

Kerttu Niskanen vei naisten 5 kilometrin kilpailun voiton 18,5 sekunnin marginaalilla. Krista Pärmäkoski otti kilpailussa hopeaa ja Jasmi Joensuu (+33,4 sekuntia) pronssia. Niskanen totesi raskaan kelin sopineen hänelle mainiosti.

– Jätin ladulle ihan kaiken. Kyllä SM-kisoissa haluaa aina menestyä, vaikka fokus onkin nyt ollut maailmancupissa. SM-kisoissa voi myös nautiskella, eikä jännitä niin paljon. Katsotaan, millaiseksi huominen takaa-ajo muotoutuu, tuore kultamitalisti kommentoi.

Naisten kilpailun tulokset
Naisten kokonaiscupin tilanne

Perttu Hyvärinen avasi miesten 10 kilometrin kilpailun vahvasti ja hiihtäjä kellotti selkeän kärkiajan jo heti 3,6 kilometrissä. Hyvärinen vei kultamitalin lopulta 17,8 sekunnin voittomarginaalilla.

– Lipsahti voiton puolelle. Meinasin hyytyä, hiihdin ihan liian kovaa alkuun. Voitto lämmittää, mutta vauhdinjako epäonnistui kyllä täysin. Ihan kiva päivä oli, pohti Hyvärinen.

Markus Vuorela otti kilpailussa hopeaa. Pronssimitalista käytiin kovaa kamppailua Ristomatti Hakolan ja Arsi Ruuskasen kesken. Hakola vei lopulta mitalin nimiin 0,6 sekunnin turvin.

Iivo Niskanen ei startannut perjantain kilpailuun. Niskasta vaivasi verryttelyn aikana noidannuolimainen selkävaiva, jota on pyritty hoitamaan perjantain aikana. Hiihtäjä tekee päätöksen viestiin osallistumisesta myöhemmin viikonlopun aikana.