Kerttu Niskanen ja Perttu Hyvärinen tuplamestaruuksiin Äänekoskella

© Tomi Mäkipää

Äänekosken SM-hiihdot jatkuivat lauantaina perinteisen hiihtotavan takaa-ajokilpailuilla. Kerttu Niskanen ja Perttu Hyvärinen puolustivat menestyksekkäästi eilisiä voittojaan ja hiihtivät myös takaa-ajokilpailujen mestaruuksiin. 

Niskanen jatkoi siitä, mihin perjantain väliaikalähtökilpailussa jäi. Niskanen pääsi ladulle 19 sekuntia ennen Krista Pärmäkoskea ja maalissa ero oli kasvanut jo minuuttiin ja 44 sekuntiin.

– Pääsin mukavalta etumatkalta ladulle. Oli raskas keli, lähdin reippaasti liikkeelle ja toivoin, ettei Krista ota sekunteja kiinni. Pikkuhiljaa eroa alkoi tulla lisää. Yleisö kannusti ladunvarressa, että lisää kaasua vaan, naureskeli Niskanen.

Pärmäkoski piti väliaikalähtökilpailun toisen sijansa myös takaa-ajossa ja hiihti SM-hopealle. Pronssille nousi viidenneltä sijalle takaa-ajoon startannut Johanna Matintalo.

Tulokset
Naisten kokonaiscupin tilanne

Miestenkään kilpailun voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Hyvärinen starttasi takaa-ajoon 18 sekunnin turvin ja sai tuuletella rauhassa maaliin saapuessaan. Hopea- ja pronssimitalista käytiin voittajan takana tiukkaa kamppailua. Ristomatti Hakola ratkaisi hopeamitalin itselleen kilpailun loppuvaiheilla ennen maalisuoraa, kun taas Markus Vuorela ja Arsi Ruuskanen taistelivat pronssista aivan viimeisille metreille saakka. Lopulta Vuorela vei pronssimitalin nimiinsä  sekunnin erolla Ruuskaseen.

Voittaja oli tyytyväinen päivän otteisiinsa, vaikka matkalla riittikin tapahtumia.

– Mukavaa oli. Väliajat kuulostivat hyviltä läpi matkan, oli kiva hiihtää. Toisen kierroksen lumisade oli aikamoinen, vedin lipat ylämäessä, kun suksi tökkäsi. On tämä kevätkunto vähän yllättänyt, olisi tietysti ollut mukava olla jo kuukausi sitten kunnossa, pohti Hyvärinen.

Hyvärinen kehui jälleen SM-hiihtojen hienoa tunnelmaa.

– SM-kisat ovat hienoja tapahtumia. Tunnelma on ollut todella hyvä ja yleisöä on hyvin paikan päällä. Mukava on hiihtää näitä SM-kisoja, kiitteli Hyvärinen.

Tulokset
Miesten kokonaiscupin tilanne