Kerttu Niskanen ja Perttu Hyvärinen kahdenkymmenen parhaan joukkoon Gomsin yhteislähtökilpailuissa

© Modica/NordicFocus

Artikkelia päivitetty 28.1.2024 klo 22:02: Markus Vuorela on päässyt pois sairaalasta ja matkustaa Suomeen muun joukkueen kanssa.

Maastohiihdon maailmancup päättyi Sveitsin Gomsissa sunnuntaina vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailuihin. Naisten kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Kerttu Niskanen, joka oli kovan kilpailun kuudestoista. Niskasen ero kärkeen oli maalissa lopulta +53.2 sekuntia. Johanna Matintalo hiihti toisena suomalaisena kolmenkymmenen parhaan joukkoon. Matintalo oli tänään kilpailun 29.

Johanna Matintalon mukaan fiilis ja hiihto tuntui tänään hyvältä. Harmittava kaatuminen kilpailun alussa kuitenkin määritteli kilpailun suunnan, eikä suomalainen päässyt ulosmittaamaan omaa potentiaaliaan.

– Ei kyllä jäänyt hirveän hyvä fiilis päivän kisasta. Ensimmäiseen laskuun jouduin kahden tytön väliin ja toinen puski aika härskisti omaan kylkeen kiinni. Toinen oli taas toisella puolella ihan kyljessä kiinni. Siitä sitten kaaduttiin komeasti porukalla kumoon, ja siinä meni aika hyvä paikka siitä ryhmästä, missä olin sillä hetkellä ja jäin ihan peräjoukkoihin. Sieltä yritin pikkuhiljaa nostaa sijoituksia, mutta kyllähän se kisan luonne muuttui aika paljon siitä, mitä olisin toivonut, harmitteli Matintalo.

Muista suomalaisista Jasmin Kähärä oli kilpailun 34., Krista Pärmäkoski 38. ja Eveliina Piippo 53. Tiia Olkkonen keskeytti kilpailun.

Naisten kilpailun tulokset

Miesten kilpailussa Perttu Hyvärinen vastasi päivän parhaasta suomalaissijoituksesta ja oli kilpailun 17. Hyvärisen ero kärkeen oli maalissa puoli minuuttia.

– Olen ihan tyytyväinen tekemiseen tänään, vapaa on ollut vähän vaikeata alkukaudesta, niin siihen nähden ok menoa. Sija ei tyydytä, mutta parempaan päin, Hyvärinen summasi päivän kilpailua.

Muista suomalaisista Arsi Ruuskanen oli kilpailun 38., Juuso Haarala 44., Emil Liekari 53. ja Wiljam Mattila 75. Markus Vuorela kaatui kilpailun aikana ja ajoi radalta ulos. Vuorela joutui keskeyttämään kilpailun, ja hänet vietiin sairaalaan jatkotutkimuksiin. Vuorela on päässyt pois sairaalasta ja matkustaa Suomeen muun joukkueen kanssa.