Kerttu Niskanen ja Joni Mäki hallitsivat normaalimatkoja Taivalkosken Suomen Cupissa

© Touho Häkkinen

Hiihdon Suomen Cup jatkui Taivalkoskella vapaan normaalimatkoilla väliaikalähtöinä. Naisten 10 kilometrin kisassa ei nähty suuria yllätyksiä, kun selvään voittoon hiihti Vieremän Koiton Kerttu Niskanen. Miesten 15 kilometrin kisan vei Pohti Ski Teamin Joni Mäki.

Hiihdon Suomen Cup -kautensa avannut Kerttu Niskanen oli tyytyväinen päivän suoritukseensa.

– Tyytyväinen oon. Tietenkin voittoa tältä päivältä lähdettiin hakemaan ja se saatiin. Ja saatiin vauhdikas kisa lumileirin päätteeksi. Ihan hyvillä mielin tässä voi jatkaa kotiin ja kohti Rukaa, tiivisti Niskanen.

Toiseksi naisten kisassa sijoittui Enon Kisa-Poikien ampumahiihtäjä Mari Eder, joka jäi Niskasesta noin parikymmentä sekuntia. Kolmanneksi hiihti Kainuun Hiihtoseuran Anni Alakoski, joka jäi keulasta noin minuutin. Alakosken hiihto oli vahvaa, vaikka lauantain sprintti painoikin jaloissa.

– Eilen oli kauden eka pertsan sprintti, niin tunsi kyllä tänään jäsenissä, oli sen verran paikat kipeänä eilisestä. Siihen nähden oli ihan hyvä hiihto, ja yritin koko ajan pitää sellasta tasasta kovaa vauhtia, Alakoski kommentoi päivän kulkuaan.

Kärjen takana nähtiin myös hienoja suorituksia, kun Ylöjärven Ryhdin Elsa Torvinen ja Pargas IF:n Anni Lindroos nappasivat kisasta sijat 7 ja 8. Lisäksi Iisalmen Visan Siiri Kaijansinkko hiihti kymmenen parhaan joukkoon. 

Tulokset naiset

Miesten kisassa nähtiin kärjen osalta tiukkaa taistelua. Nopeimman ajan maalissa kellottanut Pohti Ski Teamin Joni Mäki pysyi kärjessä loppuun saakka, vaikka oli matkan varrella ajautunut radalta ulos.

– Tänään oli hyvä kisa, aika hallittu. Nopee keli, niinkin nopea, että vähän tuota käpyäkin kävin keräilemässä matkan varrella. Aika jäinen latu paikoitellen, ja vähän selkää veti jumiin. Kaikkiaan ihan mukava kisa ja hyvä onnistuminen tähän väliin, Mäki kommentoi.

Vahvalla vedollaan kisassa toiseksi hiihti Jämin Jänteen Lauri LepistöLepistö jäi Mäestä kymmenen sekuntia. Kolmanneksi sijoittui Kuusamon Erä-Veikkojen Juuso Tossavainen, joka oli hyvin tyytyväinen päivän kolmanteen sijaansa. Tossavainen jäi Mäestä 18 sekuntia.

– Kisa meni hyvin. Heti alussa lähettiin lyömään urku auki. Joka kierros mietin tuolla mäen päällä, että jaksaako vielä maaliin asti, mutta selvästikin jaksoi, Tossavainen tiivisti päivän suorituksensa.

Tulokset miehet
Päivän urheilijakommentit 


Hiihdon Suomen Cupin verkkosivut
Hiihdon Suomen Cupin tulosarkisto

Seuraa Hiihdon Suomen Cupia somessa!

#näytönpaikka #hiihdonsuomencup #schiihto