Kerttu Niskanen ja Iivo Niskanen Suomen mestareiksi perinteisen kilpailuissa Inarissa

© Touho Häkkinen

Talven toiset maastohiihdon SM-kilpailut käydään viikonloppuna Inarin komeissa maisemissa. Perjantain kilpailuohjelmassa olivat naisten 5 kilometrin ja miesten 10 kilometrin väliaikalähtökilpailut perinteisellä hiihtotavalla. Inarin haastavalla ladulla naisten kilpailun SM-kultaan hiihti Vieremän Koiton Kerttu Niskanen. Miesten kilpailussa kultamitalin nappasi Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen.

Kerttu Niskanen kehui Inarin kisalatua ja toivoo, että kilpailuja päästäisiin jatkossakin hiihtämään Inarissa.

– Hieno rata oli. Vitosen kisa on aika räväkkä. Yritin lähteä reippaasti liikenteeseen, mutta kuitenkin niin, että jaksan lopun tulla hyvin. Kiva että pystyin voiton ottamaan, mutta ei missään nimessä semmoista tuoretta ja terävää, summasi Niskanen.

Hopealle naisten kilpailussa sijoittui Pöytyän Urheilijoiden Johanna Matintalo. Pronssille hiihti Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski.

Tulokset naiset

Miesten kilpailussa Iivo Niskasen vauhti oli ladulla ylivoimaista.

– Rata oli hyvä, ja yllättävän nopea oli olosuhde perinteiselle. Uskon, että sitten kun mennään vapaalla, niin on hitaampaakin keliä. Vaikka kylmä täällä on, niin latu oli silti nopeampi kuin mitä ennakoin. Saa hiihtää sellaista omaa rentoa kisavauhtia koko ajan, kertoi Niskanen.

Hopealle hiihti niin ikään Puijon Hiihtoseuraa edustava Perttu Hyvärinen. Pronssia nappasi Visa Ski Team Kemin Niko Anttola.

Tulokset miehet
Päivän urheilijakommentit


Hiihdon Suomen Cupin verkkosivut
Hiihdon Suomen Cupin tulosarkisto

Seuraa Hiihdon Suomen Cupia somessa!

#näytönpaikka #hiihdonsuomencup #schiihto