Kerttu Niskanen ja Iivo Niskanen pitkien matkojen Suomen mestareiksi Inarissa

© Touho Häkkinen

Inarin SM-kilpailut huipentuivat sunnuntaina hiihdettäviin pitkiin matkoihin. Naisten kilpailuohjelmassa oli 30 kilometrin ja miehillä 50 kilometrin väliaikalähtökilpailu vapaalla hiihtotavalla. Naisten kilpailun voittoon Inarin vaativalla radalla hiihti Vieremän Koiton Kerttu Niskanen. Miesten kilpailussa Suomen mestaruuteen hiihti toinen Niskasen sisaruksista, kun Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen otti selvä voiton.

– Hieno rata ja hieno keli oli. Mukavasti oli kannustajia radan varressa, niin mikäpä siinä oli hiihdellessä. Seuraavaksi lähdetään Olokselle ja nautitaan pääsiäisestä siellä. Sitten hiihdetään Lapponia-hiihto heti pääsiäisen jälkeen ja nautiskellaan, kertoi Niskanen.

Hopealle naisten kilpailussa sijoittui vahvalla suorituksellaan Vuokatti Ski Team Kainuun Eveliina Piippo. Pronssille hiihti Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski.

Tulokset naiset

Miesten 50 kilometrin kilpailussa Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen teki selvän eron takana tuleviin jo kilpailun alussa. Maalissa eroa toiseksi sijoittuneeseen Imatran Urheilijoiden Remi Lindholmiin oli lopulta noin minuutin verran.

– Ihan mukavasti meni. Sitten kun Remi tuli hiihdettyä kiinni, niin ajattelin että tässä varmistellaan vielä. Mutta kyllä loppuun tuli sellaiset krampit, joita ei ole yleensä tullut. Joutui aika pystyssä laskettelemaan ylhäältä alas ja varmistelemaan, että pysyy pystyssä, kertoi Niskanen.

Pronssia miesten kilpailussa nappasi Jämin Jänteen Markus Vuorela.

Tulokset miehet
Päivän urheilijakommentit


Hiihdon Suomen Cupin verkkosivut
Hiihdon Suomen Cupin tulosarkisto

Seuraa Hiihdon Suomen Cupia somessa!

#näytönpaikka #hiihdonsuomencup #schiihto