Kerttu Niskanen avasi Tour de Skin 10. sijalla vapaan sprintissä

@nordicfocus

Tour de Ski ensimmäiseen hiihtomatkaan vapaan sprinttihiihtoon starttasi 86 naista ja 111 miestä Sveitsin Lenzerheidessa 1400 metrin korkeudessa. Suomalaisittain päivän upeimmasta suoristuksesta vastasi Kerttu Niskanen, joka hiihti sijalle 10. 

Kerttu Niskanen, joka oli aika-ajon 17:s, hiihti alkuerässään lopun erittän vahvasti ja kurotti erässään kolmanneksi ja kiinni jatkopaikkaan. Välieräpaikka vapaan sprintissä on Niskaselle harvinaista.

Ennakkoluuloton hiihtäminen jatkui välierässä, ja Niskanen pysyikin koko joukon keulilla ensimmäisen kierroksen ajan. Välierässään Niskanen oli viides ja lopputuloksissa 10. sija oli erinomainen avaus Niskaselta.

”Vapaan sprintti. Pidin sitä huonoimpana matkana tälle tourille lähdettäessä, ja sija kymmenen, joka on tähän mennessä paras sija tuosta vapaan sprintistä. Olen tyytyväinen”, iloitsi Niskanen, joka on ensimmäisen kilpailun jälkeen 38 sekuntia johtavaa Yhdysvaltain Jessie Digginsiä perässä Tour de Skin kokonaistilanteessa. 

Krista Pärmäkoski oli lopulta kilpailun 18:s ja Anne Kyllönen 23:s. Suomalaisnaisista karsintavaiheeseen jäivät Johanna Matintalo (39.) ja Riitta-Liisa Roponen (79.). 

Tulokset
Tour de Ski tilanne

Lauri Vuorisen tavoittelemat välierä- ja finaalipaikat jäivät saavuttamatta

Miehissä aika-ajojen parasta vauhtia suomalaisittain piti Lauri Vuorinen. Vuorinen oli aika-ajon 19:s.

Kolmannessa erässä hiihtänyt Vuorinen ei päässyt mukaan keulan vauhtiin ja vaikka pysyikin porukassa mukana, ei lopussa pystynyt parantelemaan asemiaan kohti välieräpaikkaa. Vuorinen karsiutui jatkosta ollen alkueränsä viides ja loppusijoituksissa 22:s. 

”Aika iso pettymys on lopputulos, en ole tyytyväinen. Tiedostan toki sen, kun hiihtää oman erän viimeisillä sijoilla, sieltä voi olla vaikea nousta”, sanoi pettynyt Vuorinen ja suuntasi ajatuksia jo Oberstdorfin perinteisen sprinttiin.

Muut suomalaismiehet jäivät sprintin aika-ajoon. Iivo Niskanen oli aika-ajon 40:s, Ville Ahonen 50:s, Perttu Hyvärinen 52:s, Remi Lindholm 70:s ja Arsi Ruuskanen 84:s. 

Tulokset
Tour de Skin tilanne

Kuuntele urheilijoiden kommentit Soundcloudissa