Kerttu Niskanen 8:s vapaan 10 kilometrin kilpailussa – Perttu Hyvärinen miesten kilpailun 11:s

© NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup Ranskan Les Roussesissa käynnistyi perjantaina naisten ja miesten 10 km vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailuilla. Naisissa parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Kerttu Niskanen, joka oli kilpailun 8:s. Miesten paras suomalainen oli Perttu Hyvärinen, joka oli 11:s.

Kerttu Niskanen kuvasi kilpailuaan tasaiseksi suoritukseksi.

– Ihan ok vapaan kisaksi. Ehkä aavistus terävyydestä puuttui, mutta itselle hyvä signaali siitä, että Tourista on palauduttu. Aavistus näkyy siitä harjoituspätkästä, minkä kotona tein, eli ei sillä tavalla ollut niin terävää hiihtämistä. Tasaista jaksamista, eli ihan ok. Tästä jatketaan kisoja Ranskassa ja sitten vielä Toblachissa ennen Planicaa, kommentoi Niskanen.

Muita 30 joukkoon hiihtäneitä olivat Eveliina Piippo (14.), Krista Pärmäkoski (20.), Emmi Lämsä (25.) ja Jasmi Joensuu (26.). Anne Kyllönen keskeytti kilpailun. Naisten kilpailun voitti Ruotsin Ebba Andersson, toiseksi sijoittui Ranskan Delphine Claudel ja kolmanneksi USA:n Jessie Diggins.

Naisten tulokset

Miesten kilpailun paras suomalainen Perttu Hyvärinen oli tyytyväinen päivän suoritukseensa.

– Tänään oli kyllä hieno työpäivä. Lähelle kymppisakkia skeitillä – lämmittää mieltä ja oli kyllä hieno onnistuminen. Tourista on palauduttu loppujenlopuksi tosi hyvin ja suunta näyttäisi olevan ylös päin. Koitetaan vaan sytkytellä eteenpäin. Näillä mennään, kommentoi tyytyväinen Hyvärinen.

Perttu Hyvärisen lisäksi maailmancupin pisteille hiihti Markus Vuorela (28.). Remi Lindholm oli kilpailun 33., Arsi Ruuskanen 35., Joni Mäki 44. ja Iivo Niskanen 68. Miesten kilpailun voitti Norjan Harald Oestberg Amundsen, toiseksi sijoittui niin ikään Norjan Sjur Roethe ja kolmas oli Ruotsin William Poromaa.

Miesten tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa.