Kerttu Niskanen 12:s Lillehammerin vapaan hiihtotavan väliaikalähdössä

Maastohiihdon maailmancupin viikonloppu jatkui Lillehammerissa tänään vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailuilla. Suomalaisittain parhaasta sijoituksesta vastasi Kerttu Niskanen, joka oli naisten 10 kilometrin kilpailun 12:s.

Peesihyödyt nousivat päivän kilpailuissa isoon merkitykseen. Niskanen pääsi hiihtämään hyvää vauhtia neljänneksi sijoittuneen Norjan Helene Marie Fossesholmin kanssa. Suomalaisurheilijan hiihtovire on ollut alkukaudesta hyvä.

– Arveltiinkin etukäteen, että peeseistä on hyötyä ja se piti paikkansa. Minulla oli kahdelle kierrokselle hyvä, kova peesi ja pysyin siinä hyvin. Viimeiselle kierrokselle jäin yksin ja vauhti nuupahti enkä tarpeeksi aggressiivisesti hiihtänyt helppoihin kohtiin.

– Vähän jäi huono maku tuosta lopusta. Sukset toimi kuitenkin hyvin ja keli oli mieluinen, tykkään hiihtää lumisateella vapaata, kommentoi Niskanen

Muut suomalaisnaiset eivät yltäneet maailmancupin pisteille. Anne Kyllönen hiihti sijalle 38, Riitta-Liisa Roponen 42, Eveliina Piippo50 ja Johanna Matintalo sijalle 51. Maaret Pajunoja keskeytti kilpailun.

Tulokset
Kommentteja SoundCloudissa

Miesten kilpailussa parhaaseen sijoitukseen suomalaisittain ylsi Perttu Hyvärinen, joka oli 15 kilometrin kilpailun 25:s. Hyvärinen kertoi kulun olleen parempaa kuin maailmancupin avauksessa Rukalla.

– Sai maistaa kohtuu kovaa kyytiä. Pari kierrosta tuli hyvin, mutta kolmas kierros oli kyllä raju. Siinä tuli takkiin. Viimeinen kierros tuli taas ihan hyvin. Parempaa menoa oli kuin Rukalla, kommentoi nousukunnossa oleva Hyvärinen.

Muita suomalaisia ei nähty maailmancupin pisteillä. Remi Lindholm taisteli pisteiden tuntumaan, mutta oli tuloslistalla lopulta sijalla 32.Lauri Lepistö oli 39:s ja Joni Mäki 49:s. Iivo Niskanen keskeytti kilpailun.

Tulokset
Kommentteja SoundCloudissa

Maastohiihdon kilpailuviikonloppu huipentuu huomenna viestikilpailuilla. Suomen kokoonpanot julkaistaan tänään illalla joukkueenjohtajien kokouksen jälkeen.