Kerttu Niskanen 10:s Val di Fiemmen yhteislähtökilpailussa – Perttu Hyvärinen miesten kilpailun 12:s

© NordicFocus

Maastohiihdon Tour de Ski jatkui lauantaina Italian Val di Fiemmessä 15 kilometrin yhteislähtökilpailuilla perinteisellä hiihtotavalla. Naisten kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi tänään Kerttu Niskanen, joka oli kilpailun kymmenes. Niskasen ero kilpailun voittajaan Ruotsin Linn Svahniin oli ainoastaan 8,4 sekuntia. Miesten kilpailun parhaasta sijoituksesta vastasi Perttu Hyvärinen, joka oli kilpailun 12.

Kerttu Niskanen kuvaili päivän kilpailua erittäin kovaksi ja haastavaksi.

– Keli muuttui jatkuvasti ja toi kyllä suksivalinnan tekemiseen haasteita. Totta kai oli sellainen matka, jossa olisi paremman tuloksen voinut iskeä pöytään ja sitä kautta saada parempia asetelmia Tourilla. Tämä on välillä tämmöistä ja kaikkeni ladulle annoin, totesi Niskanen.

Muista suomalaisista Krista Pärmäkoski oli kilpailun 13., Anne Kyllönen 20. ja Vilma Ryytty 29.

Naisten kilpailun tulokset
Tour de Ski -kokonaistilanne

Miesten kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastannut Perttu Hyvärinen paranteli sijoitustaan kilpailun loppuvaiheessa ja nousi kärkijoukkoihin mukaan.

– Se oli sellainen todella hauska ”välipalakisa”. Tämmöisiä saisi olla useamminkin. Viisi kierrosta taistelin sijoilla 50 ja katselin paikkoja, missä voisin viimeisellä kierroksella mutkissa ohitella mahdollisimman paljon saamatta keltaista korttia. Se onnistui ihan hyvin. Viimeisessä nousussa olisin pystynyt nousemaan vielä paremmalle sijalle, mutta taisi kolmelta mieheltä mennä sauva poikki edessä, joten tipahdin sitten. Tänään olisi voinut ottaa hyvänkin sijan, mutta olisihan tuo voinut mennä huonomminkin. Tällä kisalla ei ollut Tourin kokonaiskisan kannalta mitään merkitystä, niin ihan hauska päivä, kommentoi Hyvärinen.

Remi Lindholm oli kärkijoukoissa mukana lähes koko kilpailun ajan mutta menetti kilpailun loppuvaiheessa hieman sijoja. Lindholm oli lopulta kilpailun 20., Arsi Ruuskanen 44. ja Markus Vuorela 48.

Miesten kilpailun tulokset
Urheilijakommentit SoundCloudissa
Tour de Ski -kokonaistilanne
Maastohiihdon maailmancup