Katri Lylynperä ja Lauri Vuorinen Rullahiihdon SM-kisojen sprinttimestaruuksiin

Rullahiihdon SM-mitaleista kilpaillaan viikonloppuna Vuokatissa. Tänään lauantaina ratkottiin perinteisen hiihtotavan sprinttien mestaruudet. Miesten yleisen sarjan voittoon hiihti Ski Team 105:n Lauri Vuorinen ennen toiseksi sijoittunutta Eero Rantalaa (Vuokatti Ski Team Kainuu) ja kolmantena maaliin tullutta Verneri Suhosta (Hollolan Urheilijat -46). Naisten yleisen sarjan vei nimiinsä Vuokatti Ski Team Kainuun Katri Lylynperä ennen Kerttu Niskasta (Vieremän Koitto) ja Tiia Olkkosta(Haapajärven Kiilat). Rullahiihdon SM-kisat jatkuvat sunnuntaina vapaan tyylin normaalimatkoilla väliaikalähdöin.

– Todella taktinen rata ja alkuerä meni tunnustellen. Välierässä epäonnistuin taktisesti mutta onneksi pidettiin sen verran vauhtia, että riitti aikavertailussa jatkoon. Finaaliin lähdin kaikki tai ei mitään -taktiikalla. Yritin päästä helpolla joukon perällä ja toivoin, että linja aukeaisi hyville sijoille ja sitten vaan lopussa ohi. Se toimi hyvin tänään, tiivisti mestaruuteen hiihtänyt Lauri Vuorinen.

Naisten mestaruuteen hiihtänyt Vuokatti Ski Team Kainuun Katri Lylynperä oli luonnollisesti mestaruuden jälkeen myös tyytyväinen päivän kulkuun.

– Ihan hyvä päivä oli kokonaisuudessaan tänään. Karsinta on aina pikkusen vaikeampi, mutta sen jälkeen pääsin paremmin liikkeelle ja hyvin oli energiaa jäljellä finaaliin, Lylynperä summasi päivän kilpailua.

Miesten ja naisten yleisten sarjojen lisäksi lauantaina käytiin myös alle 20- ja 18-vuotiaiden sarjojen perinteisen tyylin sprinttien kilpailut. Sunnuntaina vuorossa ovat vapaan tyylin normaalimatkat väliaikalähdöin. Sunnuntaina kisaohjelmassa lauantaista poiketen myös alle 16- ja 14-vuotiaiden sarjat. Viikonlopun kilpailut seurattavissa suorana lähetyksenä IS-TV:stä ja Ruutu Plus -palvelusta.

Lisätiedot ja kisaohjelma
Päivän tulokset
Kuvia päivästä (© Vuokatti Sport / Loru Creative)