Katri Lylynperä ja Joni Mäki vahvoilla hiihdoilla sprintin Suomen mestareiksi

SHL / Touho Häkkinen

matran SM-hiihdot päätettiin tiukkaan sprinttipäivään. Mestareiksi hiihtivät koko päivän vahvoja näyttöjä antaneet Vuokatti Ski Team Kainuun Katri Lylynperä ja Pohti Ski Teamin Joni Mäki

Katri Lylynperä piti kovaa vauhtia jo karsinnassa. Lähimmäksi pääsi puolentoista sekunnin marginaalilla Vuokatin Jasmin Kähärä, kun muihin aikaero repesi yli kuuteen sekuntiin. 

Erävaiheessa Lylynperä hiihti energiaa säästellen ja odotti kovaa finaalia erityisesti Kähärää vastaan. Kähärä kuitenkin kaatui finaalissa ja jäi viidenneksi. 

”Karsinta oli hyvää menoa ja koko päivä sitten finaaliin asti vähän energiaa säästellen ja finaalissa olisin toivonut, että oltais Jaskan (Jasmin Kähärä) kanssa siinä lopussa päästy vetää kova kilpailu, mutta se jäi vähän harmittamaan”, harmitteli Lylynperä seurakaveri Kähärän kaatumista finaalihiihdossa. 

Tuleville viikoille Lylynperä kaipaa tasaisuutta omaan hiihtämiseen. Ajatuksissa ovat myös olympiavalinnat.

”Ehkä pitäisi saada semmoinen perustekeminen tasaisemmaksi, vähän liikaa on ollut vaihtelua päivissä. Tänään toki oli hyvä päivä, mutta että se olisi entistä varmempaa, että on hyvä päivä”, pohti Lylynperä. 

Hopealle hiihti Jämin Jänteen Josefiina Böök, vaikka omien sanojensa mukaan päivä olikin hieman takkuinen. 

”Tämä oli kyllä vaikea sprinttipäivä. Karsinta oli ihan surkea ja alkuerässä mietin, päästäänkö tästä jatkoon, välierässä oli ihan sikana happoa. Finaalissa pistin kaikki peliin ja mietin, että otetaan nyt se mitali”, sanoi Böök, joka viettää tänään 23-vuotissyntymäpäiväänsä.

Pronssia nappasi Ikaalisten Urheilijoiden Maaret Pajunoja ennen Anni Lindroosia, Kähärää ja finaalissa myös kaatunutta Emmi Lämsää.

Sprintti I naiset 
Suomen Cupin pistetilanne 


Mäki palautti itseluottamuksen, katseet käännetty kohti isompia kisoja

Miehissä Pohti Ski Teamin Joni Mäki kellotti karsinnassa huiman ajan ja vei sen nimiinsä yli 7 sekunnin erolla Lauri LepistöönEmil Liekari oli karsinnan kolmas. 

Mäki piti hyvää vauhtia koko päivän ja SM-sprintti toimi vahvana itseluottamuksen palauttajana. 

”Tänään oli onnistunut suoritus karsinnasta lähtien, se karsinta toi itsevarmuuden erähiihtoon ja pystyi siinä tekemään omia ratkaisuja läpi päivän”, sanoi tyytyväinen Mäki. 

Alkukausi on ollut haasteiden sävyttämä ja perjantain pariviestikin jätti vielä kysymysmerkkejä kunnosta.

”Kieltämättä vähän kysymysmerkkejä ollut muutaman päivän. Onneksi se lähti ja oli hyvä päivä”, totesi helpottunut Mäki. 

Hopealle hiihti Imatran Urhielijoiden nousukuntoinen Miro Karppanen. Karppasesta tuli myös tuplamitalisti, kun pariviestin kullan lisäksi mukaan lähti nyt SM-hopea.

Verneri Poikonen oli kilpailun kolmas ja hiihti uran ensimmäisen yleisen sarjan SM-mitalin itselleen. Äänekosken Huiman mies oli kilpailuunsa todella tyytyväinen. 

”Helkkarin hyvälle tuntuu. Finaali oli aika omannäköinen, halusin ottaa sen toisen paikan ja tiesin, että Joni lähtee alkuun kaasu pohjassa. Meni kyllä ihan nappiin taktisesti”, Poikonen analysoi finaalihiihtoaan.

Vauhti finaalissa oli kovaa, kun MM-mitalisti Mäki oli kirimiehenä. 

”Kyllä siinä meinaa äitiä tulla ikävä, kun Jonin kanssa lähtee täysiä hiihtämään, on se sen verran kova kaveri”, naurahti Poikonen finaalivauhdista. 

Neljänneksi finaalissa kiri Lepistö, viides oli Olli Ahonen ja kuudes Lauri Mannila. 


Sprintti I miehet 
Suomen Cupin pistetilanne 

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa
 
Suomen Cup jatkuu seuran kerran jo tammikuun 18. ja 19. päivinä Vantaalla. Kilpailusivut löytyvät täältä