Kasperi Valto nappasi uransa toiset maailmancupin pisteet – myös Jenny Rautionaho ja Julia Kykkänen kartuttivat pistetiliään maailmancupissa

© NordicFocus

Mäkihypyn maailmancupit jatkuivat tänään Saksassa. Keski-Euroopan Mäkiviikolla kilpailtiin Garmisch-Partenkirchenissa HS142-mäessä. Kasperi Valto nappasi uransa toiset maailmancupin pisteet ja oli kilpailun 26. Valton hypyt kantoivat 131,0 ja 132,0 metriä. Muut suomalaismiehet karsiutuivat toiselta kierrokselta. Antti Aalto oli 37., Eetu Nousiainen 43. ja Niko Kytösaho 48. Kilpailun voitti Slovenian Anze Lanisek.

Kasperi Valto oli tyytyväinen päiväänsä tiukassa kilpailussa.

– Ihan hyvä kisa. Kaksi tasaista hyppyä. Ei mitään ihan parasta tietenkään, mutta kisatilanne on aina vähän erilainen. Nyt sai kuitenkin ihan hyvät hypyt, niin täytyy olla tyytyväinen siihen. Ja tiukkaa oli, että siinä olisi tyyliin jollain alle pisteellä enemmän tullut kolme sijaa lisää. Mutta ihan hyvät fiilikset ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, summasi Valto kilpailuaan.

Myös naisten maailmancup jatkui Oberstdorfissa HS137-mäessä. Jenny Rautionaho oli kilpailun 17. kahdella 119,0 metrisellä hypyllään. Julia Kykkänen oli 22. hypyillä, jotka kantoivat 115,0 ja 116,0 metriä. Kilpailun voitti Itävallan Eva Pinkelinig.

Jenny Rautionaholla oli hyvästä sijoituksesta huolimatta haastava päivä.

– Vaikea päivä Oberissa. Karsinnasta lähtien asento oli hirmu takana ja tuntui ettei siitä saa sellaista luonnollista asentoa. Kuitnekin kahdenkympin sakissa että silleen ihan tyytyväinen. Onneksi tässä on vielä tällä viikolla Villachissa pari kisaa, niin lähdetään hakemaan sieltä vähän parempaa fiilistä, kertoi Rautionaho.

Julia Kykkäselläkin jäi petrattavaa seuraavaan kilpailuun.

– Vähän oli pientä turbulenssia kummulla ja molemmilla hypyillä kilkkasi kannat yhteen. Siitä jää jokusen metriä aina pois. Toinen hyppy olisi keulalta ollut hyvä, mutta kannat kilkkasi, niin se sitten jonkun verran rokotti. Tuosta on kuitenkin ihan hyvä jatkaa, niin ei muuta kuin kohti Villachia, summasi Kykkänen.

Mäkihypyn maailmancup
Miesten kilpailun tulokset
Naisten kilpailun tulokset
Kasperi Valton kommentit kilpailusta
Jenny Rautionahon ja Julia Kykkäsen kommentit kilpailusta