Karsintojen voittajat ottivat omansa nuorten SM-hiihtojen naisten sprinteissä Pyhäjärvellä

© Kirsi Haapea

Pyhäjärven nuorten SM-hiihtojen naisten ensimmäinen jaossa ollut vapaan sprinttimestaruus meni Ikaalisten Urheilijoiden Hilla Niemelälle N23-sarjassa. Tiiviissä letkassa koko matkan edenneen finaalikuusikon voittaja venytti itsensä mestariksi loppusuoralla.

Niemelä päihitti loppukirissä Iisalmen Visan Vilma Ryytyn, joka voitti välierässä kaksikon päivän ensimmäisen kohtaamisen niukasti. Finaalissa Niemelä oli Ryyttyä 0,64 sekuntia nopeampi.

– Tietenkin jokaiseen kilpailuun, johon lähdetään, pitää olla tavoitteena voittaa, ei sinne mennä kenellekään häviämään. Minulla oli pitkä kisatauko, niin oli mukava hiihtää pitkästä aikaa, mutta oli vähän arvoitus, miten lähtee kulkemaan, Niemelä kokosi kisaansa.

Niemelä kuvaili Pyhäjärven sprinttirataa nopeaksi mutta raskaaksi.

– Loppusuora oli varsinkin mäen jälkeen aika raskas. Vaikka rata oli lyhyt, se ei ollut kuitenkaan kevyt.

Viidenneksi aika-ajossa sijoittunut Ryytty kertoi aika-ajojen aiheuttavan hänellä usein hankaluuksia.

– Sitten kun pääsee jatkamaan, niin hyvä siitä tulee. Mitali minulla oli tavoitteena, sanaili Ryytty ja totesi sunnuntain vapaan 20 kilometrin yhteislähtökisan olevan viikonloppunsa päätapahtuma.

Pronssisen mitalin nimiinsä nappasi Niemelän ja Ryytyn ohella alle 23-vuotiaiden maajoukkueeseen kuuluva Ryytyn seurakaveri Siiri Kaijansinkko, joka jäi hopeisesta mitalista vain viisi sadasosaa. 

Neljänneksi sijoittunut Pargas IF:n Anni Lindroos hävisi Kaijansinkolle toisaalta ainoastaan kaksi sadasosaa.

– Aamulla kun heräsin, niin finaalipaikka oli tavoitteena, mutta päivän edetessä mitali nousi mieleen, totesi Kaijansinkko.

Kommentit Youtubessa

© Kirsi Haapea

N20-sarjassa voittoon tyylitteli Ylöjärven Ryhdin Elsa Torvinen, joka oli aika-ajosta lähtien omaa luokkaansa.

Torvinen myönsi lähteneensä päivään vain kirkkain mitali mielessään. Finaalissa hän repäisi sprinttilenkin puolen välin jälkeen kaulan, eikä päästänyt kilpakumppaneita enää lähelleen. Maalissa eroa toiseksi sijoittuneeseen Ski Team 105:n Nora Kytäjään kertyi lähes kaksi sekuntia. 

– Huomennakin lähdetään voittamaan, korosti Torvinen

– Finaalipaikka oli tavoitteena tänään, ja mitä enemmän tuli eriä, niin tuntui sitä paremmalta. Odotin itseltäni ja finaalilta, että voisi olla mitalimahdollisuus, kertasi puolestaan Kytäjä, joka totesi perinteisen tyylin luistavan vapaata paremmin.

Kolmanneksi hiihti Tampereen Pyrinnön Fanny Kukonlehto. Perjantaina hän oli jo juhlinut Pyrinnön joukkueen kanssa viestikultaa.

– Olen melko tyytyväinen pronssiin. Finaalissa tuli vähän turhia taktisia virheitä ja välineetkin kolisivat vähän muiden kanssa. Siihen nähden olen tyytyväinen, että pystyin lopussa nousemaan mitaleille.

Kommentit Youtubessa

© Kirsi Haapea

Päivän viimeisen suomenmestaruuden N18-sarjassa kirjasi nimiinsä Joensuun Katajan Iiris Voutilainen. Aika-ajon kaksi nopeinta hiihtäjää – Voutilainen ja Ylöjärven Ryhdin Emmi Henriksson – karkasivat muulta porukalta lenkin puolen välin jälkeen siltanoususta laskuun lähdettäessä.

Lopulta viimeisen sadan metrin aikana Voutilainen puristi Henrikssonin ohitse mestaruuteen. 

– Tavoitteena ennen päivää ja kisaa oli, että jos pääsisi välieriin asti. Koska aika-ajo meni niin hyvin, niin tavoitteena oli, että pääsisin finaaliin. Ihan kultaa en edes ennen finaalia odottanut, iloitsi Voutilainen.

Alkuerässä pyllähtänyt Henriksson kehui Pyhäjärven sprinttirataa ja totesi kauden aikaisempien sprinttien olleen pidempiä.

– Lähdin mitalia hakemaan ja päivä meni tavoitteiden mukaisesti. Olen tyytyväinen ensimmäisestä henkilökohtaisesta SM-mitalista, kiteytti Henriksson.

Pronssia hiihdon päätteeksi sai kaulaansa Kangasalan Kisan Hanni Koski

– Kun finaaliin pääsin, niin olin siihen jo tosi tyytyväinen. Päivän mittaan kulku parani ja loppuun asti jaksoi tulla hyvin, sanoi Koski, joka ratkaisi mitalin itselleen loppusuoralla.

Kommentit Youtubessa

Tulokset
Tapahtumasivut