Karppanen ja Lämsä 23-vuotiaiden mestarit vapaan pitkillä matkoilla Vuokatissa

Nuorten SM-hiihtojen viikonloppu ja samalla kausi päättyi Vuokatissa yhteislähdöillä käytyihin vapaan pitkiin matkoihin. 23-vuotiaissa mestarit olivat Miro Karppanen ja Emmi Lämsä, 20-vuotiaissa Alexander Ståhlberg ja Vilma Ryytty, 18-vuotiaissa Niko Anttola ja Fanny Kukonlehto, 17-vuotiaissa Arttu Heikkinen ja Inka Hämäläinen.

Karppanen oli 30 kilometrin vapaan loppusuorataistossa vahvin 0,4 sekunnin erolla ennen Niko Husua. Pronssimies Oskari Hökkä puolestaan jäi Hususta vain sekunnin kymmenyksen.

– Jos pääsen loppusuoran alkuun toisena, tiesin pääseväni lingolla ohi melkein kenestä tahansa. Se meni ihan hyvin. Oli odotettavissa, että porukka pysyy loppuun asti kasassa. Ihan mukava lopetus tämä kisa. Vähän olin jo kevätfiiliksissä. Tason nosto jäi tästä kaudesta päällimmäisenä mieleen, pystyn Suomen Cupissa ja SM-kisoissa hiihtämään hyvänä päivänä kymppisakkiin, Karppanen sanoi.

Lämsä vei 23-vuotiaiden 20 kilometrillä mestaruuden 8,1 sekunnin erolla Josefiina Böökiin.

– On kyllä tosi väsynyt olo, tyhjä fiilis. Olisin toivonut väliaikakisaa, tässä kelissä ja tällä radalla oli mahdoton saada eroja. Innolla odotan ensi kautta, Lappiin hiihtämään suunnannut Lämsä sanoi.

Ståhlberg, Anttola ja Hämäläinen nousivat viikonvaihteen tuplamestareiksi. Hämäläinen juhli sunnuntain vapaan matkan lisäksi sprintissä, Anttola ja Ståhlberg voittivat perjantaina perinteisen normaalimatkan.

– Oli raskas keli. Kuulin, että aina oli tullut vähän enemmän eroa, se antoi minulle vähän enemmän voimaa iskeä kovempaa ja kovempaa. Saa olla tyytyväinen tähän kauteen, Ståhlberg sanoi.

Myös Vilma Ryytyllä on ollut onnistunut kausi.

– Yritin vaan peesailla koko matkan ja odotella loppuun, että milloin isku tulee. Taktiikkana oli pitää kovaa matkavauhtia ja vikan kierroksen lopussa jyrkissä mäissä isketään, Ryytty sanoi.

Karppasen ja Lämsän kommentit kokonaisuudessaan Soundcloudissa: NSM Vuokatti 16.-18.4. by Hiihtoliitto | Free Listening on SoundCloud

Tulokset:  Nuorten SM 2021 Vuokatti (enlund.fi)