Karhumaa viides ja Niittykoski kuudes Continental Cupissa – upea kokonaispanos Suomen joukkueelta

© Pepe Korteniemi

Yhdistetyn Continental Cupin toinen kisapäivä Lahdessa tarjosi odotetunlaisen joukkuepanoksen suomalaisilta. Lauantaisen palkintopallisijan ja neljän urheilijan pistesaaliin lisäksi sunnuntaina TOP6-joukkoon ylsi kaksi, Wille Karhumaa ja Otto Niittykoski, ja pisteille heidän lisäkseen kolme muuta yhdistetyn maajoukkuemiestä.

Jo koekierroksella 95,5 metriä hypännyt Otto Niittykoski piti tasonsa kilpailussa ja hypäten 94 metriä. Niittykoski lähti ladulle 54 sekuntia kärjen jälkeen kuudentena.

”Vähän pisti paineita kisakierrokselle tuo koekierros, mutta hyvin meni”, mietti Niittykoski, joka on löytänyt vahvan ja tasaisen hyppyvireen.

Ladulla Niittykoski jaksoi hyvin omasta kankeasta tunteestaan huolimatta. Peeseistä oli tänään hyötyä. Lopputuloksissa Niittykoski oli kuudes, joka on jälleen nuoren miehen uran paras.

”Vaikeampi hiihto oli kuin eilen, oli hyvä, että oli porukkaa mukana ja pystyi hyvin peesailemaan. Antaa hyvää itseluottamusta ensi viikolle. Eilen onnistui hiihto ja tänään mäki, kun molemmat osuu sinne ensi torstaille, niin silloin on hyvä päivä tulossa”, iloitsi Niittykoski.

© Pepe Korteniemi

Wille Karhumaan päivä alkoi pienellä hässäkällä, kun koekierroksella monoihin laitettavat kiilat jäivät mäkimonttuun.

”Aamulla riitti ohjelmaa, meinasi kiire tulla torniin, kun jätin omat kiilat koekierroksen jälkeen tuonne alas. Otin sitten Pääkkösen Jesseltä lainaan”, hymyili Karhumaa kilpailun jälkeen pientä hässäkkää.

Päivän sijoitukseensa Karhumaa oli tyytyväinen, mutta suorituksesta jäi hampaankoloon.

”Ladulla oli aika kankeeta tänään, koko ajan vedettiin ihan limitillä. Ja lopussa kun huomasin, että kaveri karkasi, niin katseltiin vaan taakse, ettei kukaan tule ohi. Olen kyllä erityisesti siihen eiliseen tyytyväinen, tänään oli vähän huonompi päivä, kun tietää, että rahkeita on vieläkin parempaan”, kertoi Karhumaa.

Wille Karhumaan ja Otto Niittykosken kommentit

Suomalaisista pisteille ylsivät myös Leevi Mutru 14:s, Waltteri Karhumaa 17:s sekä ensimmäisessä Continental Cupissaan kilpaillut Puijon Hiihtoseuraa edustava Herman Happonen, 28:s.

Norja juhli voittoa myös sunnuntaina

Voittoon urheili tänään lauantain kilpailun kakkonen Norjan Lars Buraas. Buraas teki hurjan nousun hiihtoladulla sijalta 30. voittajaksi.

”Olen tosi onnellinen kahteen päivään täällä Lahdessa. Ladut sopivat minulle tosi hyvin ja lopulta sain mäessä paremman onnistumisen kilpailuun ja ero kärkeen ei ollu niin suuri. Tosi iloinen päivästä”, sanoi Buraas, joka ei vielä tiennyt missä kilpailee seuraavan kerran peruutusten johdosta.

Norjan Kasper Moan Flatla oli kilpailun toinen ja Yhdysvaltain Jared Schumate kolmas.

Lisätietoja nettisivuilta ja facebook-tapahtumasta

Tulokset