Kaksi suomalaista nähtiin kesä GP:n toisella kierroksella Ranskassa – kisaa väritti rankkasade

© Fredric Zoz

Antti Aalto ja Niko Kytösaho hyppäsivät täyden kilpailun Ranskan Courchevelissa järjestetyssä kesä GP:ssä. HS132 mäestä hypänneet suomalaiset jäävät vielä leireilemään Ranskaan.

Antti Aalto jatkoi parhaana suomalaisena kesä GP:n toisena kilpailuviikonloppuna. Courchevelin kilpailusta irtosi sija 19. Aallon hypyt kantoivat 116.5 metriä ja 124 metriä.

– Kisa oli ihan ok, ainakin siihen nähden, että päivän aloitus oli hankala. Sain kasattua kohtuullisen kisan. En ole ihan täysin tyytyväinen, mutta tästä jatketaan ensi kertaan, Aalto kertoi.

Niko Kytösaho pääsi myös pisteiden makuun kesä GP -kiertueella. Kytösaho oli kilpailun 30:s 115 metriä ja 123 metriä kantaneilla hypyillä.

– Se oli tasaisen tappava päivä, ei hyvä, ei huono. Nyt oli selkeästi parempaa tekemistä kuin Wislassa, mutta ei mitään ihmeellistä. Jäädään tänne Courcheveliin nyt leirille, niin saadaan lisää hyppyjä tästä mäestä, Kytösaho kommentoi.

Ranskassa nähtiin myös kolmas suomalainen Arttu Pohjola. Pohjolan hyppy kantoi 84 metriä ja oikeutti sijaan 47.

Mäkimaajoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen on tyytyväinen nähtyyn kehitykseen, mutta muistuttaa, että tekemistä ennen talvea vielä on.

– Kisa hypättiin tänään runsaassa vesisateessa ja vaikeissa olosuhteissa, mutta hyvä, että saatiin kuitenkin vietyä läpi. Nikon kohdalla roima parannus Wislan kisaan, ja hyppääminen näytti jo kohtuullisen hyvältä, joskin siinä on vielä paljon tehtävää varsinkin lentämisen osalta. Varmasti talvea kohden saadaan se fiksattua oikeaan suuntaan.

– Antin kohdalla odotukset oli vähän kovemmat. Hän on hypännyt Wislan jälkeen erittäin hyvätasoisia harjoituksia. Tänä aamuna harjoituksissa oli kuitenkin vaikeaa, ja joutui ottamaan sitten askeleita taaksepäin perusasioiden äärelle, Väätäinen kertoi.

Kilpailun voitti Itävallan Stefan Kraft, toiselle sijalle hyppäsi Sveitsin Gregor Deschwanden, ja kolmannen sijan nappasi Sveitsin Simon Ammann.

Tulokset

Kuuntele kommentteja Soundcloudissa
Seuraa joukkuetta sosiaalisessa mediassa