Kaksi naista pisteille Ljubnon normaalimäessä – ”Tuntuu varmasti hyvälle!”

© Nordic Focus / EXPA Pictures

Ljubnon normaalimäessä nähtiin tänään suomalaisittain jännittävä kilpailu, kun kaksi naista ylsi pisteille. Niin Julia Kykkänen, kuin Jenny Rautionaho hyppäsivät toisella kierroksella ja keräsivät maailmancupin pisteitä. Kilpailun kolmas suomalainen Susanna Forsström oli 39:s.

Julia Kykkänen hyppäsi ensimmäisellä kierroksella 78.5 metriä ja toisella kierroksella paransi hyppyään vielä puolella metrillä. Hypyt oikeuttivat sijaan 26.

”Ei kovin rentoa hyppäämistä ole vielä, mutta jostakin se on lähdettävä. Nyt saatiin kuitenkin pisteitä, kohti ensi viikkoa.”

Jenny Rautionaho hyppäsi ensimmäistä kertaa pisteille ja oli lopputuloksissa 27:s. Kilpailussa Jennyn hypyt kantoivat 80 ja 76.5 metriä.

”Positiivinen viikonloppu, sain uran ensimmäiset maailmancup pisteet. Tänään eka hyppy oli aika lähelle omaa tasoa, toinen ei onnistunut yhtä hyvin. Pisteet kotiin, tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja,” Rautionaho tiivisti päivän.

Valmentaja Kimmo Yliriesto oli iloinen suomalaisten suorituksista.

”Tänään oli positiivinen päivä Julian ja Jennyn osalta! Molemmat saivat avattua kauden pistetilin ja Jenny uransa ensimmäiset pisteet. Onnittelut Jennylle ja taustatiimille, sillä heillä on ollut pitkä tie MC-pisteille kaikkien loukkaantumisten jälkeen. Varmasti maistuu hyvälle!”

”Jenny pystyi tekemään perushypyt, se riittää pisteille ja tuosta on hyvä jatkaa eteenpäin.

Julialla on potentiaalia parantaa hyppyjä, kunhan saa rentouden myös kisahyppyihin.

Susannalla oli tänään haasteita vauhtimäen asennon kanssa, ja se vaikutti merkittävästi ponnistusliikkeen rytmiin. Harjoituksissa on hänelläkin tullut onnistumisia niin se on vain ajan kysymys kun ne siirtyy myös kisoihin,” Yliriesto analysoi mäkinaisten hyppyjä kilpailun jälkeen.

Kilpailun voitti Norjan Eirin Maria Kvandal, toinen oli Slovenian Ema Klinec ja kolmanneksi ponnisti Itävallan Marita Kramer.