Kainuun Hiihtoseura ja Imatran Urheilijat viestivoittoihin Vuokatissa

© Touho Häkkinen

Hiihdon Suomen Cupin viesticupit avattiin Vuokatissa perinteisen tyylin viesteillä. Kisaladulla riitti ruuhkaa, kun joukkueita oli naisissa 27 ja miehissä 36. Naisten viestin vei nimiinsä Kainuun Hiihtoseura, ja miehissä viestikullan nappasi Imatran Urheilijat.

Kainuun Hiihtoseuralla oli vahvaa ja tasaista suoritusta läpi viestin. Ensimmäisellä osuudella Kainuun Hiihtoseuran Johanna Ukkola tuli vaihtoon toisena, vain niukalla erolla Vuokatti Ski Team Kainuun Jasmin Kähärään. Toisella osuudella Anne Kyllönen jätti muut selkeästi taakseen. Viimeiselle osuudelle Kainuun Hiihtoseura lähti 29.9 sekunnin etumatkassa toisena olleeseen Vuokatti Ski Team Kainuuseen nähden. Ankkuriosuudella ero kasvoi entisestään, ja ensimmäisenä maaliviivan ylitti Anni Alakoski

– Olen ihan tyytyväinen, se oli ehjä suoritus. Tavoite täyttyi, että pysyin Vuokatin mukana vaihtoon asti, Kainuun Hiihtoseuran avausosuuden hiihtänyt Johanna Ukkola kertoo. 

– Eilen laadittiin vähän taktiikkaa, ja ajateltiin, että tänään halutaan taistella voitosta. Johanna petasi hyvät lähtökohdat, ja oli vähän paineita, että piti itse hiihtää myös hyvin, jotta Anni pääsee hyvästä lähtökohdasta hiihtämään, kommentoi Kainuun Hiihtoseuran toisella osuudella hiihtänyt Anne Kyllönen

– Tytöt hoiti tosi hyvin paikan kolmososuudelle. Siitä oli hyvä lähteä hiihtämään. Suht maltilla lähdin, että sain nousujohteisen hiihdon, ja mielestäni onnistuin siinä tänään tosi hyvin, kommentoi Kainuun Hiihtoseuran ankkurina hiihtänyt Anni Alakoski

Ankkuriosuudella käytiin tiukkaa taistelua toisesta ja kolmannesta sijasta Vantaan Hiihtoseuran sekä Vuokatti Ski Team Kainuun välillä. Vantaan Hiihtoseura sijoittui lopulta toiseksi 54.8 sekunnin erolla Kainuun Hiihtoseuraan. Kolmanneksi sijoittuneen Vuokatti Ski Team Kainuun ero voittajaan oli 59.3 sekuntia. 

Tulokset naiset

Miesten viestissä riitti jännittävää loppuun saakka. Viesti oli kolmen vahvan joukkueen kamppailua loppusuoralle asti. 

– Oli ihan hyvä osuus. Pieni harmillinen katkeaminen loppuun ja muutaman sekunnin ero siihen jäi, kun tulin vaihtoon. Ville pääsi kuitenkin hyvin letkaan mukaan, kommentoi Imatran Urheilijoiden ensimmäisellä osuudella hiihtänyt Olli Ahonen.

– Kyttäiltiin aika pitkään siinä, eikä lopussa sitten enää ollut riittävästi paukkuja. Onneksi se riitti tänään, Imatran Urheilijoiden Ville Ahonen kommentoi toisen osuuden hiihtoaan. 

– Pieneltä takamatkalta joutui lähtemään, mutta sain ajettua sen kiinni aika nopeasti. Perttu teki kovan iskun ja jouduin hetkellisesti aika ahtaalle ekalla kiekalla. Mutta sitten vauhti tasottui, ja kävi selväksi, ettei saada eroja tehtyä. Lopussa jouduin vahingossa keulaan ja ajattelin, että pidän asetelmat ja koitan tulla loppusuoralle keulassa ja sen minkä lähtee. Se toimi hyvin tänään, kertoo Imatran Urheilijoiden ankkurina hiihtänyt Miro Karppanen.

Miesten viestissä toiseksi hiihti Jämin Jänne, joka jäi voittajasta 1.6. sekuntia. Kolmanneksi sijoittui Puijon Hiihtoseura, jolla syntyi lopussa eroa voittajaan 7.2 sekuntia. 

Tulokset miehet

Voittajajoukkueiden kommentit

Seuraa Hiihdon Suomen Cupia somessa!

#näytönpaikka #hiihdonsuomencup #schiihto