Kähärä ja Liekari 23-vuotiaiden mestarit Puijolla, Niilo Mäkinen triplamestari kotiladuillaan

Niilo Mäkinen I Puijon Hiihtoseura

Nuorten SM-hiihdot Puijolla huipentuivat sunnuntaina perinteisen yhteislähtöihin. Vuokatti Ski Team Kainuun Jasmin Kähärä ja Emil Liekari juhlivat 23-vuotiaiden matkoilla, 20-vuotiaissa Visa Ski Teamin Niko Anttola ja Kankaantaan Kisan Tuuli Raunio veivät voitot, 18-vuotiaiden mestarit olivat Puijon Hiihtoseuran Niilo Mäkinen ja SkiTeam 105:n Nora Kytäjä, 17-vuotiaissa vastaavasti Teiskon Urheilijoiden Johannes Alarotu ja Reisjärven Pilkkeen Peppi Leppälä.

Kähärä hiihti perjantaina Falunin maailmancupin sprintissä ensimmäistä kertaa urallaan perinteisellä pisteille ja huipensi runsaasti matkustelua sisältäneen viikonvaihteensa Puijolla mestaruuteen 20 kilometrin yhteislähdössä. 

– Oli tosi vaikeaa ennen kisaa arvioida, millainen kulku tänään on. Ajattelin vähän tarkkailla ekat kiekat, mutta ei muillakaan hirveästi vetohaluja ollut, joten aika paljon kyllä keulassa hiihdin, Kähärä tuumi.

– Virtaa vielä riittää ja haluan nyt kisata mahdollisimman paljon, kun on hyvä kunto ja sprinttiä on tullut hiihdettyä tänä vuonna niin paljon, mutta normimatkoja vähän, Kähärä sanoi. 

Liekari vei mestaruuden yli minuutin erolla Johannes Vuorelaan.

– Onnistunut kilpailu. Eka 15 kilsaa katselin letkassa, että mikä on meininki. Kapula onnistui tänään ja suorituskin oli vahva. 15 kilometrin jälkeen lähdin tekemään omaa hyvää perushiihtoa. Vähän kiristin vauhtia. Taktisesti hiihdin hyvin, Liekari sanoi.

Niilo Mäkinen hiihti kotiladuillaan kolme mestaruutta. Hän karkasi omille teilleen jo varhaisessa vaiheessa 20 kilometrin kilpailussa.

– Vähän ärsytti hiihtää siinä letkassa. Yllättävän helposti pääsin karkuun. Oli aika vaiherikas kilpailu: kaaduin ekalla kierroksella ja kolmannella kierroksella katkesi sauva yhdessä laskussa. Onneksi sain sauvan aika nopeasti. Ihan hyvältä tuntuu, että sain onnistuneen viikonlopun ja tavoite täyttyi, Mäkinen tuumi.

Seuraavaksi hän suuntaa tavoittelemaan onnistumisia EYOF-kilpailuihin.

Visa Ski Teamin Niko Anttola oli päivän ylivoimaisin mestari, sillä hän voitti 20-vuotiaissa 30 kilometrin kilpailun 5.08,4 minuutin erolla Keuruun Kisailijoiden Onni Mäkelään.

Haastatteluja nuorten SM-hiihtojen Instagramissa @nuortensmhiihdot

Emil Liekarin ja Jasmin Kähärän haastattelut Vuokatti Ski Team Kainuun Facebookissa ja Instagramissa (@vuokattiskiteam)

Tulokset: Lähtölistat ja tulokset – PUIJON HIIHTOSEURA

Kilpailuista on useammalla kameralla kuvattu livelähetys jokaisena päivänä. Lähetys on katsottavissa ilmaiseksi. Linkit päiväkohtaisiin lähetyksiin: Live Stream – PUIJON HIIHTOSEURA

Lisätietoja tapahtumasta kilpailusivuilta: Nuorten SM-hiihdot – PUIJON HIIHTOSEURA