Juuso Tossavaiselle uran ensimmäiset maailmancupin pisteet Oslon 50 kilometrin kilpailusta

© NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään miesten 50 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailulla. Oslon Holmenkollenilla hiihdetyn kilpailun ainoa suomalaisedustaja oli Juuso Tossavainen, joka oli kilpailun 27. ja nappasi samalla uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet. Tossavainen suoritti urakan ajassa 2:01:17.8, jääden kilpailun voittaneesta Norjan Simen Hegstad Kruegerista reilut kuusi minuuttia (+6:16.3).

Tossavainen oli tyytyväinen nousujohteiseen suoritukseensa.

– Kilpailu meni hyvin. Voi sanoa, että oma perustason suoritus, tai parempikin. Tasainen ja ehjä hiihto. Ajatukset olivat, että voisin puhkaista kolmenkympin sakkiin, jos kaikki toimii, ja se onnistui. Kisa eteni suunnitelman mukaan. Roikuin pitkään pääryhmän mukana mukavaa matkavauhtia noin 25 kilometriä. Sitten ilmeisesti Holund nyppäisi siinä ja sitten oli elämä ahtaalla. Oli kuitenkin koko matka sellaista jaksavaa hiihtoa. Ei tullut pahempia kramppeja, paitsi suksenvaihtopaikalla. Voisi sanoa, että oli nousujohteinen suoritus, kun pystyin vielä lopussa kiristämään ja ajamaan edessä hiihtäneitä kiinni ja saamaan vielä yhden päänahan otettua lopussa. Kaikki toimi tänään. Ensi harjoituskaudella sitten lisää jalkojen lihaskestävyyttä – sitä kun saa kehitettyä, niin on helpompi menestyä tällaisissa maastoissa, summasi Tossavainen.

Planican MM-kilpailuissa hiihtäneet suomalaiset eivät osallistuneet miesten 50 kilometrin kilpailuun, sillä MM-kilpailuiden 50 kilometrin kilpailu käytiin vasta viime viikonloppuna, eikä palautumisaikaa Holmenkollenille jäänyt riittävästi, kertoi maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen YLE:n haastattelussa.

Kilpailun tulokset
Tossavaisen kommentit Soundcloudissa
Oslo, Norja 11.-12.3.2023