Julia Kykkänen parhaana suomalaisena sijalle 26. mäkihypyn maailmancupissa Saksan Titisee Neustadtissa – Antti Aalto miesten kilpailun 29.

© Thibaut/NordicFocus

Mäkihypyn maailmancup jatkui Saksan Titisee Neustadtissa miesten ja naisten henkilökohtaisilla kilpailuilla. Päivän parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Julia Kykkänen, joka oli naisten kilpailun 26. Kykkäsen hypyt kantoivat 111 ja 112,5 metriä. Jenny Rautionaho karsiutui kilpailun toiselta kierrokselta. Naisten kilpailun voittoon hyppäsi Saksan Katharina Althaus ennen Norjan Silje Opsethia. Miesten kilpailussa Antti Aalto sijoittui parhaana suomalaisena sijalle 29. 128,5 ja 121 metrisillä hypyillä. Eetu Nousiainen ja Niko Kytösaho eivät selviytyneet kilpailun toiselle kierrokselle. Miesten kilpailun voittoon hyppäsi Puolan Dawid Kubacki ennen Slovenian Anze Lanisekia.

– Kyllähän se on selvä, että enemmän tulosta halutaan tehdä. Antti Aalto tekee hyvää kisaamista ja ilme on hyvä, vaikka tänään toisella kierroksella sortuikin vähän vanhankaltaiseen virheeseen. Isossa kuvassa Antti on mennyt hyvin eteenpäin. Muuten ihmetyttää tietysti se, että Niko Kytösahon erittäinkin hyvä tekeminen ja tulostaso viikonlopun alkupäivinä kääntyy kisassa aika vaikeaksi ja taistelemiseksi. Siinä on mietinnän paikka, miten se saadaan käännettyä parempaan. Ei auta, kun tehdä töitä ja parantaa. Seuraava mahdollisuus on taas ensi viikonloppuna, summaa miesten päävalmentaja Janne Väätäinen.

Antti Aalto oli päävalmentajan kanssa samoilla linjoilla. Hyppääminen on mennyt eteenpäin, vaikka toinen hyppy tänään epäonnistuikin.

– Tänään ensimmäinen hyppy oli jo lähellä hyvää, vaikka siinä ei ollut ihan parhaat olosuhteet. Se riitti kuitenkin sinne kahdenkymmenen tuntumaan. Toinen hyppy ei ihan onnistunut. Siinä tapahtui pieni työtapaturma ja tuli aika paljon ohi mutta kuitenkin kokonaisuus tuntuu olevan menossa hyppäämisessä eteenpäin. Missään nimessä en ole kaukana. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Aalto kertasi päivän hyppyjä.

Tulokset
NaisetMiehet
Antti Aallon kommentit SoundCloudissa

Viikonloppuna kilpailtiin myös Continental Cupissa

Mäkihypyn Continental Cupia hypättiin viikonloppuna Norjan Vikersundissa. Vikersundin kisohjelmassa oli kaksi naisten ja kaksi miesten henkilökohtaista kilpailua. Naisten viikonlopun kisaurakka saatiin päätökseen jo lauantaina. Suomalaisista kilpailuissa nähtiin mukana Sofia Mattila, joka hyppäsi perjantaina sijalle 27 ja lauantain kilpailusta taskuun irtosi 20. sija.

Miesten kilpailut käytiin lauantaina ja sunnuntaina. Suomalaisia ei nähty kilpailuissa toisilla kierroksilla. Lauantain kilpailussa Eetu Meriläinen oli 37., Kalle Heikkinen 38., Arttu Pohjola 38. ja Henri Kavilo 47. Sunnuntaina Kalle Heikkinen oli 43., Henri Kavilo 48., Arttu Pohjola 50. ja Eetu Meriläinen 60.

Tulokset